Martin Nehera v souboji s hráči FBC Ostrava. Foto: Lukáš Zetek, Florbal Vítkovice Martin Nehera v souboji s hráči FBC Ostrava. Foto: Lukáš Zetek, Florbal Vítkovice
25. 3. 2021 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Bitva o Ostravu: Nemusíme cestovat, pochvalují si týmy. Podle Pešata není prostor na vzpomínky

 



Čtvrtfinálová série mezi Vítkovicemi a FBC Ostrava má letos potenciál nabídnout opravdu nefalšovanou „Bitvu o Ostravu.“ Oba týmy se dobře znají, přesto předesílají, že v rámci play off zkusí jeden druhého překvapit. Současně si oba oslovení, jak Martin Nehera, tak Lukáš Pešat, pochvalují, že nemusí v této době cestovat.

O čtvrtfinálovém derby si jak na Dubině, tak v Hladnově vrabci poměrně dlouho cvrlikali, což potvrzuje Lukáš Pešat. „Tuhle volbu jsme čekali. Měli jsme nějaké informace, že pokud si nás nevezme Boleslav z prvního místa, tak to budou Vítkovice. Je to celkem logická volba a jsem rád, že v této době nemusíme jezdit na druhou stranu republiky,“ říká Pešat.

Aspekt cestování zmiňuje také Martin Nehera. „Zvolili jsme si je zejména z toho důvodu, že jsou nejblíže k nám, takže nemusíme cestovat a vzhledem k epidemiologické situaci je to nejlepší varianta. Navíc jsme s nimi během sezony neprohráli, derby bývá vždy zajímavé a vyhrocené, což v play off platí dvojnásob. Moc se na to těším,“ hlásí Nehera.

Především pro Pešata půjde o návrat na známou půdu. „Do Vítkovic jsem přišel jako dorostenec a vzpomínky jsou to skvělé. Poznal jsem spoustu nových lidí, se kterými jsme dodnes v kontaktu. Bohužel, přechod do mužské kategorie není jednoduchý a na hřišti jsem neměl tolik prostoru, takže jsem se rozhodl odejít. Každý zápas proti Vítkám je pro mě jistým způsobem zvláštní, ale v play off není prostor na vzpomínky,“ burcuje Pešat.

Lukáš Pešat bojuje s Tomášem Sladkým Foto: Lukáš Zetek, Florbal Vítkovice

Lukáš Pešat bojuje s Tomášem Sladkým Foto: Lukáš Zetek, Florbal Vítkovice

Opravdu krátkou epizodu si v FBC prožil Martin Nehera. „V FBC jsem nepůsobil, byl jsem pouze na jednom tréninku, takže to nijak zvlášť neprožívám. Pravdou je, že tam hraje spousta mých kamarádů, se kterými jsem hrál za FBC Vikings Kopřivnice a s nimi se vždy rád potkám,“ směje se.

Oba týmy se dobře znají a jak již bylo zmíněno, o možnosti vzájemné série věděly dlouho dopředu. „Nevím, jestli se nějak překvapíme. Máme nějaký rozbor hry Vítkovic a chceme se co nejlépe přípravit na jejich silné stránky,“ hodnotí Pešat.

Podle Nehery je proti překvapením čas. „Na play off se týmy vždycky těší, je to vrchol sezony. V něčem překvapit určitě mohou, ale po taktické stránce už není tolik času něco změnit nebo natrénovat,“ myslí si vítkovický obránce.

Jaký bude klíč k úspěchu? „Za mě je klíčem k úspěchu rozhodně precizní obrana, týmovost a hlavně proměňování šancí. Věřím, že roli favorita proměníme, myslím si, že jsme dobře připraveni,“ uzavírá Martin Nehera.

To Lukáš Pešat zůstává před startem čtvrtfinále tajemný. „Jak jsem říkal, musíme se podívat na rozbor a podle toho potom trenéři nastaví taktiku,“ řekl hráč, který kromě Vítkovic a FBC působil také v Otrokovicích.

1. SC Vítkovice (2.) – FBC Ostrava (7.)

Rozpis zápasů:

Sobota 27. 3. 18:00 1. SC Vítkovice – FBC Ostrava
Neděle 28. 3. 16:00 1. SC Vítkovice – FBC Ostrava
Čtvrtek 1. 4. 17:00 FBC Ostrava – 1. SC Vítkovice
Sobota 3. 4. 17:00 FBC Ostrava – 1. SC Vítkovice

Tři klíčoví hráči Vítkovic:

Adam Delong, Matyáš Šindler, Marek Matejčík
A kdo může zazářit? Filip Čonka-Skyba

Tři klíčoví hráči FBC Ostrava:

Jan Binder, Michal Sládek, Wojciech Malajka
A kdo může zazářit? Lukáš Pešat

Tip Florbal.cz

1. SC Vítkovice – FBC Ostrava 4:1


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*