Mikuláš Krbec je jednou z hlavních ofenzivních sil Sparty v letošním ročníku. Foto: Tatran Teka Střešovice, Český florbal Mikuláš Krbec je jednou z hlavních ofenzivních sil Sparty v letošním ročníku. Foto: Tatran Teka Střešovice, Český florbal
27. 3. 2021 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Máme Tatran načtený, věří Spartě Kašpárek. Musíme hrát na top úrovni, ví jeho protějšek Fridrich

 



Nejen mezi Bohemkou a Chodovem to bude vyhecované. Ve čtvrtfinále se schyluje k dalšímu pražskému derby. Na čtvrtý Tatran zbyla šestá Sparta. Půjde o souboj dravého mládí proti zkušenějšímu celku doplněnému o zajímavé talenty. Tatran prokázal v letošním ročníku progres, Sparta zase ladila formu směrem k play off. Kdo uspěje?

Zatímco v minulé sezoně se Tatran obával o postup do elitní osmičky až do posledního kola, v té letošní se od začátku pohyboval na nejvyšších příčkách. Nakonec do vyřazovací části míří ze čtvrté pozice. Milan Fridrich už stihl do týmu napumpovat dostatek taktických prvků a sázka na střešovické mládí se začíná vyplácet. Teď je otázkou, jak se ne tak zkušený tým popere s ostrými duely v play off.

A kdo jiný by měl hovořit o vyřazovací části než Milan Fridrich, fantom bojů o titul. „Nějaké debaty jsme s týmem v tomto směru vedli. Já tvrdím, že zkušenost je nepřenositelná. To si ale uvědomují i kluci sami. Budou si to muset zažít na hřišti. Chceme předvádět výkony na top úrovni,“ předestírá před začátkem čtvrtfinále.

Bude Tatran v souboji se Spartou táhnout hlavně první formaci, jejíž je obránce Ondřej Vítovec členem? Foto: Tatran Střešovice, Český florbal

Bude Tatran v souboji se Spartou táhnout hlavně první formaci, jejíž je obránce Ondřej Vítovec členem? Foto: Tatran Teka Střešovice, Český florbal

„Absolvovali jsme krátké minisoustředění, abychom si připomněli základní prvky naší hry. Hráli jsme i menší zápasy proti sobě, byť je samozřejmě těžké nasimulovat ostré utkání. Tým jsme stmelili a naladili na play off,“ dodal kouč Střešovic. „Nesmíme od naší hry ustoupit, musíme ji naopak praktikovat ve všech duelech, i když to bude náročné,“ je si vědom Fridrich.

Spartě se v úvodu ročníku nedařilo, vždyť z prvních pěti zápasů vyhrála pouze dvakrát. Také herně to bylo nic moc. Ještě sparťané se pomalu rozjížděli, do sestavy se jim začali vracet dlouhodobí marodi jako Milan Garčar a Jan Marvánek a mužstvo z Podvinného Mlýnu stupňovalo formu.

„V předchozích letech jsme se hodně soustředili na celou sezonu a ke konci základní části a v play off se nám naše výkony nepodařilo vytáhnout nahoru. Pro mě je absolutně důležité, abychom hráli co nejlíp ve vyřazovací části. To ukázaly některé týmy už v minulosti, když vyhrály titul třeba ze čtvrtého místa,“ připomíná trenér Sparty Ondřej Kašpárek, že letos se jeho svěřenci pokusí načasovat formu na vrchol superligového ročníku.

Sparta v sezoně dvakrát vyzrála jak na Tatran, tak na Bohemians. To podle kouče Kašpárka hrálo ve výběru soupeřů významnou roli. „Do play off si nás nechtěl vybrat ani jeden tým, takže jsme na Tatran zbyli,“ okomentoval situaci. „Máme soupeře hodně načteného a už z předešlých sezon, kdy jsme Tatran ve vzájemných soupeře poráželi, víme, že na to máme,“ řekl sebevědomě.

Série odstartuje už dnes, Tatran začíná na domácí půdě a možná se bude muset obejít bez Ondřeje Němečka, který absentoval už v závěru základní části a nad jehož startem stále visí otazník.

TATRAN STŘEŠOVICE (4.) – SPARTA PRAHA (6.)

ROZPIS ZÁPASŮ:

sobota 27. 3. 17:00 Tatran Střešovice – Sparta Praha
neděle 28. 3. 17:00 Tatran Střešovice – Sparta Praha
pátek 2. 4. 20:30 Sparta Praha – Tatran Střešovice
sobota 3. 4. 19:00 Sparta Praha – Tatran Střešovice

TŘI KLÍČOVÍ HRÁČI TATRANU STŘEŠOVICE:

Filip Langer, Ondřej Vítovec, Matěj Havlas
A kdo může zazářit? Milan Meliš

TŘI KLÍČOVÍ HRÁČI BLACK ANGELS:

Mikuláš Krbec, Marek Zouzal, Milan Garčar
A kdo může zazářit? Dominik Beneš

TIP FLORBAL.CZ:

Tatran Střešovice – Sparta Praha 3:4


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*