Ikony Linus Nordgren a Rasmus Enström si ve čtvrtfinále nic nedarují. Série mezi Helsingborgem a Falunem je vyrovnaná. FOTO: Per Wiklund.
27. 3. 2021 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Linköping odmítl konec sezony, Helsingborg vyrovnal sérii s Falunem

 



Linköping tentokrát bez svého kapitána Matěje Jendrišáka dokázal snížit stav série s Kalmarsundem na 1:3 na zápasy. U výhry 6:5 byl ovšem druhý krajánek Josef Rýpar. K velkému dramatu se schyluje ve čtvrtfinále mezi Falunem a Helsingborgem – druhý jmenovaný celek výhrou ve čtvrtém zápase poměrem 7:6 v prodloužení vyrovnal sérii. Matchball si naopak vypracovala Storvreta – vítěz základní části smetl Växjö poměrem 10:3. Švédská SSL však nadále nezná ani jednoho postupujícího do semifinále.

Linköping šel do utkání s rozjetým Kalmarsundem s jasnou vidinou – musí zvítězit, pakliže nechce, aby mu po čtyřech odehraných utkáních skončila sezona. Po základní části osmý celek se navíc musel vyrovnat s další nepříjemností – do utkání nastoupil z českého tandemu pouze Josef Rýpar, kapitán týmu Matěj Jendrišák do klání vůbec nezasáhl. Jeho spoluhráči ovšem těžký úkon zvládli, když tři a půl minuty před koncem střetnutí na konečných 6:5 dal švýcarský reprezentant Dany Känzig. Za Kalmarsund nenastoupila ani jeho největší hvězda Kim Nilsson. O všech pět branek hostí se tak paradoxně postarali pouze dva hráči – Marcus Johansson odcházel ze zápasu s bilancí 3+2, jeho týmový kolega Kevin Haglund si pak do statistik zapsal 2+3.

Falun byl a bezesporu nadále je jedním z nejžhavějších kandidátů na zisk titulu. Přesto se mu pozice ztěžuje. Podruhé za sebou totiž padnul proti svému čtvrtfinálovému sokovi z přístavního města Helsingborgu. Výhru 7:6 v prodloužení řídila hrající helsingborská legenda Linus Nordgren, jenž k hattricku přidal jednu asistenci. Vítěznou branku pro Linuse Malmströma pak chytrou bekhendovou nahrávkou připravil Max Wahlgren, jehož si české publikum může pamatovat z několik let starého angažmá v dresu Chodova.

V další sérii naopak nezaváhala Storvreta, která skoro až vyplenila hřiště Växjö. Ústřední postavou suverénního vítězství 10:3 byl tentokrát třicátník Henrik Stenberg, jenž bilancí 3+1 ukázal, že s ním celá liga musí nadále počítat. Tři body si pak zapsali produktivní obránce a pilíř zadních řad Storvrety Tobias Gustafsson, stejně jako nejproduktivnější muž týmu v play off Albin Sjögren.

V posledním čtvrtfinále se pak Mullsjö podařilo srovnat sérii s Dalenem na 2:2 na zápasy. Výhru 4:3 v prodloužení vystřelil svým druhým gólem v utkání agilní forvard Kim Ganevik.

Čtvrtfinále švédské SSL pokračuje už dnes večer dvěma zápasy – Kalmarsund vyzve Linköping a Helsingborg přijede do Falunu.

SÉRIE STORVRETA IBK – VÄXJÖ IBK 3:1

1. zápas: Storvreta IBK – Växjö IBK 7:4
2. zápas: Växjö IBK – Storvreta IBK 7:5
3. zápas: Storvreta IBK – Växjö IBK 7:3
4. zápas: Växjö IBK – Storvreta IBK 3:10

SÉRIE FBC KALMARSUND – LINKÖPING IBK 3:1

1. zápas: FBC Kalmarsund – Linköping IBK 8:5 (za domácí JENDRIŠÁK 2+1)
2. zápas: Linköping IBK – FBC Kalmarsund 4:5 po prodloužení (za domácí JENDRIŠÁK 1+1)
3. zápas: FBC Kalmarsund – Linköping IBK 9:4
4. zápas: Linköping IBK – FBC Kalmarsund 6:5

SÉRIE IBF FALUN – FC HELSINGBORG 2:2

1. zápas: IBF Falun – FC Helsingborg 5:4
2. zápas: FC Helsingborg – IBF Falun 2:5
3. zápas: IBF Falun – FC Helsingborg 4:6
4. zápas: FC Helsingborg – IBF Falun 7:6 po prodloužení

SÉRIE MULLSJÖ AIS – IBK DALEN 2:2

1. zápas: Mullsjö AIS – IBK Dalen 6:3
2. zápas: IBK Dalen – Mullsjö AIS 8:4
3. zápas: Mullsjö AIS – IBK Dalen 5:7
4. zápas: IBK Dalen – Mullsjö AIS 3:4 po prodloužení


Autor: Jakub Švejkovský



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*