Kalmarsund má naději, že se jeho série s Falunem rozhodne na hřišti. Foto: Per Wiklund perwiklund.se
16. 4. 2021 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Zkusíme najít řešení! Falun zatím administrativně nepostoupí, řeší se, co dál

 



Semifinálová série mezi Kalmarsundem a Falunem je z důvodu výskytu nemoci COVID-19 v obou týmech zastavena a oba týmy společně se Švédskou florbalovou federací budou hledat řešení tak, aby se mohla dohrát. Superfinále v Gävle by se přitom mělo hrát již příští sobotu.

Nejprve ohlásil pozitivní případy Falun, což by paradoxně znamenalo postup Kalmarsundu, jenže několik hodin před zápasem se čtyři pozitivní případy objevily také v jeho kádru.

Podle předem schválené směrnice by tedy administrativně měl postoupit Falun, protože v sérii vede 3:1 a další naplánované zápasy se nemohou odehrát.

Jenže se tak trochu očekávaně strhla vlna emocí a po poradě obou týmů se Švédskou florbalovou federací je nakonec vše jinak. „Základním cílem v průběhu sezony bylo, aby se – pokud to je jen trochu možné – rozhodovalo na hřišti. Švédská florbalová federace, Asociace superligových klubů, FBC Kalmarsund a IBF Falun se dohodly, že se pokusí najít takové řešení,“ píše se v komuniké na stránkách Švédské florbalové federace.

Stále to neznamená, že Falun nakonec administrativně nepostoupí. „Strany zatím nemohly přijít s řešením, ale snažíme se vytvořit takové, které bude nejlepší z komplexního pohledu pro švédský florbal,“ uvedla federace.

„Švédská florbalová federace a Asociace superligových klubů nyní intenzivně pracují na posuzování jednotlivých alternativ, aby mohly rychle rozhdnout, zda a jak bude semifinálová série pokračovat,“ končí tisková zpráva.

Superfinále v Gävle by se přitom mělo odehrát již příští sobotu 24. dubna. Zatím ale není znám ani jeden z účastníků. Storvreta vede nad Mullsjö 3:2 a šestý zápase je v plánu v dnes večer.

V ženských sériích, které se hrají na tři vítězná utkání, zatím vede Pixbo 2:1 nad Endre a čtvrtý zápas se hraje rovněž dnes, Thorengruppen pak vede rovněž 2:1 nad Morou a čtvrté utkání této série se odehraje v sobotu.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*