Alexander Galante Carlström si opět zahraje švédské superfinále. Tentokrát po úředním postupu. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se Alexander Galante Carlström si opět zahraje švédské superfinále. Tentokrát po úředním postupu. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
22. 4. 2021 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Nakonec úřední postup. Kalmarsund nemůže hrát, Falun je v superfinále. To bude o týden později

 



Divoké dny má za sebou švédské florbalové prostředí. Ačkoliv se všechny zainteresované strany snažily najít řešení, tak po dalším rozšíření nákazy virem COVID-19 je jasné, že Kalmarsund nemůže 27. dubna nastoupit k zápasu, a tak do superfinále postoupí Falun, který v sérii v době jejího přerušení vedl 3:1.

Kalmarsund, Falun, Švédská florbalová federace a Asociace superligových klubů se snažila najít řešení, po dalším rozšíření infekce ale Kalmarsund sám odstoupil. „Náš tým je v karanténě minimálně do 24. dubna, přičemž poté by měli hráči ještě zhruba 7 až 10 dní odpočívat. Z tohoto pohledu je zřejmé, že nebudeme moci nastoupit 27. dubna a případně odehrát zápasy v šesti dnech. Cena za to, že bychom nastoupili s ne úplně vyléčenými hráči, by mohla být vysoká,“ říká Kalmarsund ve svém tiskovém prohlášení.

Švédská florbalová federace už v předstihu rozhodla, že se mužské superfinále posune o týden, ale ani to nestačilo. „Švédská florbalová federace rozhodnutí Kalmarsundu respektuje. Samozřejmě je to nepříjemné rozhodnutí především pro organizaci jako celek. Od začátku jsme všichni věděli, že tato sezona bude specifická a doufali jsme, že k tomuto kroku nakonec nebudeme muset sáhnout. Chtěli bychom ovšem poděkovat všem stranách za snahu najít řešení,“ uvedl šéf soutěží Švédské florbalové federace Magnus Nilsson.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*