Vítkovice zvolily semifinálovou bitvu s FBC Ostrava. Foto: Flickr Florbal Vítkovice
23. 4. 2021 Extraliga žen (3) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice volí derby! V semifinále vyzvou FBC, poslaly proti sobě Chodov s Tatranem

 



Před začátkem sezony se mělo téměř za dané, že v Superfinále se proti sobě postaví dva týmy z Ostravy: Vítkovice a FBC. Jenže se tak stane již o kolo dříve a Superfinále tak bude bitvou mezi Ostravou a Prahou. Vítkovice totiž z pozice vítěze základní části zvolily za semifinálového soupeře právě FBC, čímž proti sobě rovněž poslaly Chodov s Tatranem.

1.SC TEMPISH Vítkovice (1.)  – FBC ČPP OSTRAVA (3.)
Vzájemné zápasy v sezoně: 7:6 a 9:6

V posledních týdnech se o tom spekulovalo, dvě prohry s Chodovem to udělaly reálným a nakonec se tak stalo. Vítkovice předvedly tah dámou a zvolily za semifinálového soupeře rivalky z FBC Ostrava. Před sezonou se oba týmy braly za největší favority na účast v Superfinále, nyní je ale zřejmé, že se do Prahy vydá pouze jeden ze dvou ostravských celků.

FAT PIPE FLORBAL CHODOV (2.) – Tatran Střešovice (4.)
Vzájemné zápasy v sezoně: 4:6 a 4:2

Pražské derby slibuje nesmírně vyrovnanou bitvu. Jen považte: Lukáš Procházka a Michaela Marešová se výborně znají, navíc je to souboj týmů, které se navzájem v základní části dokázaly porazit. Jestli někdy platilo, že derby nemá favorita, tak v Extralize žen by se tak mohlo stát právě nyní. Jedno je ale jisté: tato série rovněž bude mít pořádné grády.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Jeník napsal:

    Co přesně znamená rádoby erudovaný Tah dámou? Těch můžou být desítky. Autor měl nejspíš na mysli Dámský gambit, a ten s danou věcí nemá nic společného 😀

  • Lucifer napsal:

    Takové krásné téma k diskuzi a nic.🤷‍♂️
    Maximálně se zde čitatel dozví, že autor zná ze šachů pouze dámu, ale zda tato dáma dala šach, nebo byla obětována, tak to se již nedozví. 😂😂😂

Napsat komentář

*