Chodov získal zajímavou posilu do ofenzivy! Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady, Český florbal Chodov získal zajímavou posilu do ofenzivy! Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady, Český florbal
26. 4. 2021 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Chodov oznámil posilu pro příští ročník! Z SKV dorazí Martin Skřivánek

 



V aktuální sezoně sice ještě má Chodov před sebou minimálně semifinálové bitvy s Mladou Boleslaví, už teď se ale na Jižním Městě myslí i na nadcházející ročník. Útok týmu totiž vyztuží Martin Skřivánek, který posledních šest sezon působil na Vinohradech.

„Na novou výzvu se moc těším! Ať už na nové spoluhráče nebo na fungování velmi ambiciózního klubu, kam doufám rychle zapadnu a budu jeho platnou součástí,“ uvedl vysoký útočník, který byl v posledních sezonách předním lídrem vinohradské ofenzivy. V letošní sezoně ho trochu přibrzdilo zranění, které mu nedovolilo odehrát všechny duely základní části.

„Martina jsme sledovali déle než dva roky. Jsme přesvědčení, že v našem prostředí může své dosavadní výkony posunout ještě o stupeň výše. Jedná se o silného hráče se skvělým florbalovým myšlením v nejlepším florbalovém věku, který je zvyklý být tahounem týmu,“ řekl k přestupu David Podhráský.

Šikovný centr Martin Skřivánek byl nepostradatelnou postavou ofenzivy SKV. Vinohradští si teď budou muset poradit bez něj. Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady

Šikovný centr Martin Skřivánek byl nepostradatelnou postavou ofenzivy SKV. Vinohradští si teď budou muset poradit bez něj. Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady

Odchovanec SSK Future působil také v Tatranu, tam se ale natrvalo do sestavy neprosadil a pravidelné zápasové vytížení dostal až v SKV. V sezoně 2017/18 dotáhl Vinohrady k postupu, když ve 14 zápasech prvoligového play off nasbíral 26 bodů. V sezoně 2019/2020 pomohl pražskému celku svými výkony k premiérové účasti v play off.

Celkově odehrál Skřivánek v nejvyšší soutěži 78 zápasů, ve kterých zapsal 87 bodů (43+44). „Z přestupu mám velkou radost. Po dvouleté práci se dílo podařilo, věřím, že získáváme kvalitního florbalistu i člověka, který svým charakterem zapadne do naší kabiny a má dispozice na to, aby se stal jedním z lídrů,“ dodal manažer chodovského áčka Jan Barák.

 


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Taky Petr napsal:

    Velká ztráta pro SKV, viz poslední špatné výsledky při Skřivánkově absenci. Jsem zvědav koho místo něj k Hartmanovi, byli na sebe hodně zvyklí.

Napsat komentář

*