Daniela Frantíková věří v sílu koncentrace Foto: Flickr Florbal Chodov
26. 4. 2021 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Vyrovnaná série, plná emocí, ve které rozhodnou detaily, shodují se Frantíková se Zabavskou

 



Letošní semifinálová série Extraligy žen proti sobě svede dva pražské týmy. Proti sobě se postaví Chodov, který skončil v základní části druhý a Tatran Střešovice, který potvrdil vysoké ambice a skončil čtvrtý. Obě kapitánky, jak Daniela Frantíková, tak Barbora Zabavská se shodnou, že je před oběma týmy vyrovnaná série plná emocí, ve které budou rozhodovat detaily.

Cesta Tatranu byla těžší, musel si v šesti zápasech poradit s Židenicemi. „Na semifinálovou sérii s Chodovem jsme všechny neskutečně natěšené. Po těžké čtvrtfinálové sérii s Židenicemi nás čeká ještě těžší semifinálová série s Chodovem, ale věřím, že nás čtvrtfinále dostatečně připravilo a poučilo, abychom to i s tak mladým kádrem zvládly urvat,“ hlásí Barbora Zabavská.

Chodov měl po čtyřzápasové sérii s Bohemians více času na odpočinek, přesto se obě kapitánky až vzácně shodnou na tom, jaká série Extraligu žen čeká. „Očekávám vyrovnanou sérii, plnou emocí a osobních soubojů, kde budou rozhodovat detaily,“ predikuje Frantíková.

Téměř na slovo přesně se tak shodne se Zabavskou. „Očekávám vyrovnané, divácky atraktivní zápasy plné emocí, kde se bude bojovat o každý balonek a kde budou rozhodovat detaily,“ říká kapitánka Tatranu.

Barbora Zabavská očekává vyrovnanou sérii. Foto: Flickr Tatran Střešovice

Podle Frantíkové bude hrát Chodovu do karet jeho defenzivní síla. „Můžeme se spolehnout na dobrou obranu a výborné gólmanky a směrem dopředu musíme využívat nabídnuté šance,“ hledá klíče k vítězství.

Barbora Zabavská se pak vrací ke svému působení v Tigers, dnešním Startu98 „Osobně už jsem jednu semifinálovou sérii s Chodovem zažila a musím říct, že i přesto, že to pro mě byla asi nejnáročnější série ze všech, tak nani vzpomínám strašně ráda, a to nejen proto, že byla nakonec se šťastným koncem, ale hlavně protože mě ty zápasy neskutečně bavily a před každým zápasem nikdy nebylo jasné, kdo vyhraje a v každém zápase se mohlo stát úplně cokoliv, a to přesně očekávám i od této série,“ hodnotí.

Daniela Frantíková pak nachází ještě jeden podstatný klíč k tomu, jak by se Chodov mohl dostat do zápasu o zlato. „Věřím, že když budeme hrát po celou dobu koncentrovaně, tak postoupíme do Superfinále,“ uzavírá kapitánka Chodova.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*