Mladá Boleslav zvládla oba dva úvodní semifinálové duely. Foto: Martin Flousek, Florbal Mladá Boleslav Mladá Boleslav zvládla oba dva úvodní semifinálové duely. Foto: Martin Flousek, Florbal Mladá Boleslav
3. 5. 2021 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Rozhodl nástup do 3. třetiny! Také Boleslav vede v semifinále 2:0, Curney překonal další milník

 



Tentokráte sice nemuseli Boleslavští dotahovat tak, jako tomu bylo v úvodním semifinále, přesto se Chodov až do třetí třetiny držel na dostřel. Během prvních pěti minut posledního dějství však suverén základní části nasázel do sítě soupeře čtyři góly a o vítězi bylo rozhodnuto. Curney i ve druhém střetnutí zkompletoval hattrick a v play off už má na svém kontě 102 branek!

Když v deváté minutě Martin Tokoš zvyšoval na 4:1, vypadalo to s Chodovem zle. Svěřenci Petra Novotného se totiž na úvod druhé semifinálové bitvy skvěle zkoncentrovali a nechtěli připustit nedělní trápení. Jenže celek z Jižního Města se nevzdal a dvěma góly se dostal zpátky do zápasu. I ve druhé třetině dokázali hosté odpovědět na další úspěšnou trefu Tokoše.

To se poprvé v letošním play off prosadil Tomáš Vávra, jenž je se 162 starty ve vyřazovací části rekordmanem soutěže. Naděje na dobrý výsledek vydrželi hostům do úvodu třetí dvacetiminutovky. Během pěti minut se pak prosadili postupně Curney, Suchánek, Bína a potřetí Tokoš. Ten nakonec nezůstal jediným autorem hattricku, na 10:5 zvyšoval ve 46. minutě famózní Curney a skóre pár vteřin před koncem uzavřel Komárek.

„Důležité vítězství pro nás, ale vůbec to nebylo snadné. Dvě třetiny byl Chodov nepříjemný. My jsme možná víc řešili jiné věci než svou hru, ale před třetí třetinou jsme to změnili a nastoupili jsme do toho úplně jinak,“ hodnotil utkání Jiří Curney, který se po dvou skvělých výkonech v semifinále vyšvihl do čela kanadského bodování play off.

Na překonávání rekordů a milníků v podání Curneyho jsme si už v poslední době mohli zvyknout. Nyní fantom vyřazovací části přidal další zápis do florbalové historie. Jako první hráč dosáhl v play off na metu 100 gólů, po pondělním duelu jich má na svém kontě 102. „Samozřejmě to potěší. Je neuvěřitelné, že mi to tam teď takhle padá, ale jedu dál a nějak to neřeším,“ prozradil lídr boleslavské ofenzivy.

Výsledek druhého semifinále Livesport Superligy:

Florbal Mladá Boleslav – Florbal Chodov 11:5 (4:3, 1:1, 6:1)
Branky: 1. Zakonov (Suchánek), 5. Curney (Natov), 8. Gruber (Natov), 9. Tokoš (Tomašík), 24. Tokoš (Tomašík), 41. Curney (J. Bína), 41. Suchánek (Tomašík), 44. J. Bína (Suchánek), 45. Tokoš (Suchánek), 46. Curney (TS), 60. Komárek (Suchánek) – 6. Majer (J. Bauer), 10. Ondrušek (Mikeš), 16. Řezáč (Vošta), 24. T. Vávra (Majer), 46. Eremiáš (Majer).


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*