Ondřej Mikeš se rozhodl pro ukončení své kariéry. Foto: FAT PIPE Florbal Chodov Ondřej Mikeš se rozhodl pro ukončení své kariéry. Foto: FAT PIPE Florbal Chodov
13. 5. 2021 Superliga (4) KOMENTÁŘŮ

Chodovská legenda, která nezískala superligový titul, končí. Ondřej Mikeš se vrací do Znojma

 



Útočník a kondiční trenér Chodova Ondřej Mikeš ukončil svou florbalovou kariéru a z Prahy se vrací zpět do rodného Znojma, kde staví dům. Takovou zprávu zveřejnil ve čtvrtek odpoledne Chodov na svých webových stránkách. Ačkoliv na Chodově odehrál devět sezon, mistrovské tituly nezískal, v tom čase totiž působil ve Švédsku.

Jedenatřicetiletý Mikeš nechal především na Chodově velkou stopu. Poprvé se jeho hráčem stal přesně 7. října 2010, poté, co si v předchozích dvou ročnících připsal první starty v nejvyšší soutěži v dresu Znojma.

Po sezoně 2014/2015 se vydal do Švédska, kde oblékal nejdříve dres Granla, a poté Thorengruppenu. Paradoxně tak přišel o oba chodovské superligové primáty. Po svém návratu vedl Chodov jako kapitán, ve sbírce má s pražským týmem jednu stříbrnou a dvě bronzové medaile. Je také juniorským vicemistrem světa z roku 2007, o sedm let později získal také seniorský bronz.

S Chodovem se tak loučí s bilancí 269 zápasů = 299 bodů. „Mikimu můžu za jeho působení na Chodově pouze poděkovat. Vážím si toho, že jsem mohl být jeho spoluhráčem i trenérem. Vždycky to byl absolutně bezproblémový člen týmu, na kterého byl spoleh. Máme spolu mnoho zážitků, na které se nedá zapomenout. Přeju Mikimu i celé rodině hodně štěstí do další etapy a ještě jednou za všechno děkuji,” uvedl v tiskové zprávě kouč Chodova David Podhráský.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • znalec napsal:

    Mikeš hrál ligu i za Bulldogs Brno! Doplnit! Čest jeho hráčské památce, poslední sezóna už byla navíc.

    • Ferda napsal:

      Nemyslím si, že byla jeho poslední sezona navíc. Jen asi neměl být pasován do role prvního centra. Dovedu si ho představit platného v druhém či třetím útoku.

  • flrbl napsal:

    Škoda, že nešel hrát ještě za Znojmo, to by bylo supr oživení

    • 1.liga napsal:

      To by určitě bylo, ale jestli vychovává děti a staví barák tak se mu ani nedivím, že už hrát nechce. Navíc 1.liga je co do rozložení týmu šílená a naprosto chápu, že by nechtěl jezdit každej víkend do Varů, Ústí, Chomutova atd přes celou republiku

Napsat komentář

*