Lenka Faltusová oslavila ve třetím semifinále hattrick. Foto: Flickr Tatran Střešovice
16. 5. 2021 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice mají tři mečboly, hattrick Faltusové nasměroval Tatran za snížením na 1:2

 



Florbalistky Vítkovic mají tři mečboly na postup do červnového Superfinále. Ve třetím zápase semifinálové série s FBC Ostrava, prvním, hraném na půdě FBC, totiž dokázaly zvítězit 3:2 a v sérii tak vedou 3:0. V pražské sérii pak Tatran využil výhodu domácího prostředí, a také díky hattricku útočnice Lenky Faltusové vyhrál 5:3 a snížil stav série na 1:2.

Nutno říci, že oba zápasy musely bavit, přesto, že například Tatran dokázal vést již 5:1, tak až do samotného závěru nebylo nic rozhodnuto.

Třetí pražské derby začalo lépe pro Chodov, který vedl od šesté minuty díky Vachovcové. Ve 14. minutě ale srovnala Faltusová a odstartovala pětibrankovou sérii Tatranu. V polovině základní hrací doby udeřily Prontekerová s Faltusovou, ve 35. minutě skórovala Faltusová a ve 47. minutě zvýšila na 5:1 Faltusová, která tak dokončila hattrick.

Chodov reagoval snížením na 3:5, když vtěsnal zásahy Lechnerové a Keprtové do deseti sekund. Další branky nepřidal, a tak odešel poprvé v sérii poražen.

Třetí ostravské derby mezi FBC Ostrava a Vítkovicemi bylo zatím nejvyrovnanějším zápasem. Skóre otevřela ve 14. minutě Husková, v poslední minutě první části se prosadila Buczek. Na další branku se čekalo do 28. minuty, kdy Kotzurová proměnila trestné střílení.

Ve 37. minutě se umístěnou střelou prosadila Kubečková a Vítkovice vedly 3:1. Pokud jsme o minulém zápase uvedli, že se jednalo o nejlepší výkon Jany Dupčákové v české nejvyšší soutěži, tak toto můžeme napsat také o sobotním představení Viktorie Karasové v brance Vítkovic.

Mladá brankářka si především ve druhé polovině zápasu připsala několik zajímavých zákroků, a tak FBC snížilo na konečných 2:3 ze svého pohledu až 16 sekund před koncem, při hře 6 proti 4.

Vítkovice tak mají tři mečboly, naopak u pražské série je jisté, že bude pokračovat také příští týden.

Přehled sobotních výsledků semifinále Extraligy žen

FBC ČPP OSTRAVA – 1. SC TEMPISH Vítkovice 2:3
branky: 29. Denisa Kotzurová, 60. Kristína Hudáková – 14. Barbora Husková, 20. Dominika Buczek, 37. Michaela Kubečková; rozhodčí: Tomáš Kostinek – Martin Reichelt; vyloučení: 1:2; využití: 1:0; zásahy brankářů: Veronika Tomšová 20 – Viktorie Karasová 14; po třetinách: 0:2, 1:1, 1:0;

Tatran Střešovice – FAT PIPE FLORBAL CHODOV 5:3
branky: 14. Lenka Faltusová, 29. Markéta Prontekerová, 30. Lenka Faltusová, 35. Vendula Beránková, 47. Lenka Faltusová – 6. Ivana Vachovcová, 52. Kristýna Lechnerová, 52. Vanessa Rebecca Keprtová; rozhodčí: Martin Petřík – Tomáš Podlesný; vyloučení: 2:0; využití: 0:0; zásahy brankářů: Eliška Drbalová 20 – Jana Christianová 10; po třetinách: 1:1, 3:0, 1:2;


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*