Jan Natov nastoupí poprvé v superfinále jako kapitán. Foto: Martin Flousek, Florbal Mladá Boleslav Jan Natov nastoupí poprvé v superfinále jako kapitán. Foto: Martin Flousek, Florbal Mladá Boleslav
10. 6. 2021 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Pan superfinále! Jan Natov si ho zahraje už posedmé: Neberu to automaticky, je to odměna za sezonu

 



Posedmé si Jan Natov zahraje v superfinále. Doposud má bilanci vyrovnanou. Třikrát se radoval z triumfu, třikrát odcházel z boje o mistrovskou korunu zklamaný. Teď bude chtít kapitán Mladé Boleslavi vrátit titul po třech letech zpět do středočeského města.

Co se zkušeností týče, může Natovovi konkurovat snad jen Jakub Hubálek. Ten během šestí ročníků strávil na hřišti přes 188 minut. Pro Natova se přesto postup do boje o titul nestal rutinou. „Je to odměna za sezonu, neberu to automaticky. Finále vnímám jako výjimečný moment a vážím si každé možnosti si ho zahrát. Bude to mít jako vždy speciální náboj,“ přiznal kapitán Boleslavi.

Společně s Jiřím Curneym zase bořili obrany soupeřů. Jeho starší parťák zapisoval další statistické milníky jak v základní části, tak v play off. Jako vůbec první florbalista dokázal ve vyřazovací části nasázet sto gólů. Aktuálně jich má na svém kontě 103. „Vůbec jsme to neprobírali. Byli jsme rádi za každý bod, který naše lajna získala. A sám Jirka byl nakonec překvapený, jaký další rekord zase překonal,“ řekl Natov s úsměvem.

Boleslavští se mohou opřít o zkušené hráče Jana Natova či Milana Tomašíka. Foto: Martin Flousek, Florbal Mladá Boleslav

Boleslavští se mohou opřít o zkušené hráče Jana Natova či Milana Tomašíka. Foto: Martin Flousek, Florbal Mladá Boleslav

Zápasy Boleslavi s Vítkovicemi v posledních letech diváky lákají. V letošní covidem poznamenané sezoně už se však jeví jako věčnost okamžik, kdy se oba celky střetly naposledy. „Je škoda, že zápasů s Vítkovicemi je málo. Ten poslední jsme s nimi odehráli hodně dávno. Byl bych rád, kdyby takových duelů bylo víc. Může to dopadnout jakkoliv. Něco plánovat dopředu nejde, vždycky se stejně rozhodne až na hřišti,“ snažil se popsat rozpoložení před klíčovým střetem.

Na Podvinném mlýně, kde se letos superfinále uskuteční, bude alespoň část fanoušků. „Je to samozřejmě super, už jsem s tím ani nepočítal. Jsem rád, že tam bude moct být někdo z rodiny. Na druhou stranu to ale zase tolik vnímat nebudu, protože jsem si za celý rok zvykl nekoukat na tribunu,“ dodal smířlivě.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*