Bratranci Kamil Sojka a Tomáš Sojka budou řídit superfinále Livesport Superligy. Foto: Martin Flousek, Český florbal Bratranci Kamil Sojka a Tomáš Sojka budou řídit superfinále Livesport Superligy. Foto: Martin Flousek, Český florbal
11. 6. 2021 Rozhodčí (0) KOMENTÁŘŮ

Superfinále odřídí bratranci Sojkovi

 



Mužský boj o titul mezi Mladou Boleslaví a Vítkovicemi budou mít na starosti z pozice rozhodčích bratranci Kamil a Tomáš Sojkovi. Pro toto duo půjde o druhé superfinále v kariéře. To první zapsali v roce 2014. Ženský duel o mistrovskou korunu mezi Vítkovicemi a Chodovem odřídí Tomáš Kostinek a Martin Reichelt. Pro ně to bude už čtvrté superfinále.

Kromě superfinále 2014 mají bratranci Sojkovi na svém kontě také čtyři účasti na světových šampionátech. Dvakrát se zúčastnili toho seniorského a dvakrát juniorského. V roce 2018 nechyběli na mistrovství světa, které se konalo v Praze. Součástí nejvyšší soutěže jsou už 19 sezon a patří k nejzkušenějším párům v Česku.

Tomáš Kostinek a Martin Reichelt odřídili superfinále v letech 2015, 2017 a 2019. Kromě toho mají také bohaté zkušenosti z velkých turnajů. V roce 2017 dokonce řídili finále mistrovství světa žen. V roce 2019 nechyběli na šampionátu ve Švýcarsku a boj o zlato rozhodovali také na mistrovství světa juniorek. Reichelt působí v nejvyšší soutěži dvanáctou sezonu, Kostinek devátou.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*