Pro Filipa Formana půjde o druhý juniorský šampionát. Foto: Matyáš Klápa, Český florbal Pro Filipa Formana půjde o druhý juniorský šampionát. Foto: Matyáš Klápa, Český florbal
11. 6. 2021 Reprezentace - Junioři (1) KOMENTÁŘŮ

Reprezentaci juniorů čeká soustředění

 



Česká juniorská reprezentace absolvuje na začátku července soustředění v Bratislavě. Trenér Jaroslav Berka nominoval na akci 22 jmen, která se poperou o účast na světovém šampionátu. Mistrovství světa se na konci srpna uskuteční v Brně a Češi na něm budou obhajovat zlaté medaile z Halifaxu.

V nominaci jsou očekávaná jména včetně ofenzivních es Filipa Formana, Tomáše Hanáka, Matěje Havlase či Petra Majera. V obraně nechybí liberecká opora Martin Čermák nebo objev letošní superligové sezony Bohumil Piskáček ze střešovického Tatranu. V brance by chtěl realizační tým dát šanci Karlu Hodíkovi a Tomáši Jurcovi.

Jediným nováčkem ve výběru je Filip Šubert z ostravského FBC. „Všimli jsme si ho během sezony. Ale s tím, že únorová akce mohla být poslední před mistrovstvím, jsme už narychlo nechtěli sahat do týmu. Díky přesunu na srpen ale stihl odehrát další zápasy a podával v nich dobré výkony. Jsme přesvědčeni o tom, že může být přínosem. Chceme ho vidět v zápase,“ uvedl pro web Českého florbalu kouč Berka.

Čeští mladíci se v Bratislavě utkají s domácím výběrem a se Švýcarskem. „Jsme moc rádi, že si budeme moct v rámci přípravy na mistrovství světa zahrát mezinárodní zápasy. Každá herní prověrka je pro nás důležitá. Nechceme odkrýt úplně všechny karty, ale chceme se zaměřovat na dílčí herní věci,“ dodal trenér juniorského národního týmu.

NOMINACE REPREZENTACE JUNIORŮ:

BRANKÁŘI:

Karel Hodík (Florbal Chodov)
Tomáš Jurco (Tatran Střešovice)

OBRÁNCI:

Matyáš Bachmaier (Kanonýři Kladno)
Martin Čermák (FBC Liberec)
Ondřej Kawulok (Florbal Ústí)
Jan Malič (FbŠ Bohemians)
Bohumil Piskáček (Tatran Střešovice)
Lukáš Punčochář (Bulldogs Brno)
Filip Šubert (FBC Ostrava)
Michal Vojtíšek (FbŠ Bohemians)

ÚTOČNÍCI:

Matouš Burian (Black Angels)
Matěj Čermák (Sparta Praha)
Martin Dolejš (Sparta Praha)
Filip Forman (FbŠ Bohemians)
Tomáš Hanák (Black Angels)
Matěj Havlas (Tatran Střešovice)
Adam Hemerka (Florbal Mladá Boleslav)
Vojtěch Klápa (Tatran Střešovice)
Petr Majer (Florbal Chodov)
Ondřej Papoušek (Tatran Střešovice)
Matěj Pěnička (FbŠ Bohemians)
Šimon Stránský (FBC Liberec)


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • LP napsal:

    já se docela těším, co kluci předvedou, mají výhodu, že většina hrála superligu a měli tam podstanou roli v týmu.
    Nevýhodu, že budou v tlaku na obhajobu zlata a ještě k tomu doma. Ale je to silný ročník a pokud si sednou v lajnách, tak věřím, že se bude na co koukat.

Napsat komentář

*