Pavel Brus věří v kvalitu svého týmu. Foto: Lukáš Zetek, Florbal Vítkovice Pavel Brus věří v kvalitu svého týmu. Foto: Lukáš Zetek, Florbal Vítkovice
12. 6. 2021 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Pavel Brus před superfinále: Máme lepší nohy, dravější kluky a zkušenější tým než před dvěma roky

 



Vítkovice jsou posledním držitelem mistrovského titulu. Loni se play off nedohrálo, a tak budou letos svěřenci Pavla Bruse usilovat o to, aby trofej zůstala v Ostravě. A podle slov vítkovického kouče na to jeho tým má. Dokonce si troufá odhadovat, že síla mužstva je ještě větší než v superfinále 2019.

Vítkovičtí tehdy zdolali Středočechy 4:3. Za celý zápas je tehdy nepustili do vedení a po zápase mohli slavit. Tým prošel lehčí obměnou, ale zůstal stát na stejných základech. Vyšperkovat se povedlo elitní formaci, která ve složení Delong, Šindler, Gattnar řádila o sto šest.

„V týmu je plno mladých a dravých kluků. Někteří z nich za sebou mají teprve první kompletní sezonu a hned si vystříleli superfinále, ať už je to Gattnar nebo Sidunov. Každým rokem rostou Delong a Besta. Stálicemi jsou Sladký a Hubálek. Je to dobrý mix. Překvapili mě hlavně ti mladí, kteří hráli solidně,“ odpověděl Brus na otázku, kdo se v sezoně blýskl.

Také na střelecké schopnosti Adama Delonga bude sázet trenér Vítkovic Pavel Brus. Foto: Lukáš Zetek, Florbal Vítkovice

Také na střelecké schopnosti Adama Delonga bude sázet trenér Vítkovic Pavel Brus. Foto: Lukáš Zetek, Florbal Vítkovice

A dále se pustil do porovnávání. „Máme mnohem lepší nohy, než jsme měli dva roky zpátky. Máme tam dravější florbalisty. A ti kluci, co vyhráli před dvěma roky, nasbírali zkušenosti. Kádr se nám rozšířil, takže je i větší konkurence a celkově se zvedla individuální kvalita. Plno malých věcí a v konečném součtu to udělá velkou mozaiku. Okolností, proč jsme lepší než před dvěma roky, je hodně,“ uvedl na adresu svého celku.

Letošní sezona ale byla kvůli pandemii koronaviru velmi specifická a karantény či vynucené pauzy přibrzdily také vítkovický tým. „Kvůli těm různým situacím, které nastaly, jsme se rozjížděli asi třikrát. Měli jsme dobrý vstup i solidní finiš, play off taky nebylo špatné,“ ohlédl se za aktuálním ročníkem. Vítkovice si vedli velmi dobře v téměř celé základní části, což nebývalo uplynulých letech zvykem. Forma šla rapidně nahoru až ke konci.

Mladá Boleslav a Vítkovice se staly hegemony Českého florbalu. Zatímco v superfinále 2018 triumfovali Středočeši, o rok později jim Ostravané porážku vrátily. Také v základní části si oba týmy rozdělily po jedné výhře. „Samozřejmě, že si věříme a víme, že Boleslav umíme porazit v sezoně i v play off. Pokusím se to klukům předat. Myslím, že většina z nich udělá všechno pro to, aby se vyhrálo,“ uzavřel Brus svou výpověď před bojem o titul.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*