David Šimek bude hájit barvy střešovického Tatranu. Foto: reprofoto Tatran Střešovice David Šimek bude hájit barvy střešovického Tatranu. Foto: reprofoto Tatran Střešovice
11. 6. 2021 Superliga (3) KOMENTÁŘŮ

Tatran dál posiluje útok! Ze Švýcarska přichází David Šimek, Střešovice naopak opouští Vítovec

 



Střešovický Tatran v pátek oznámil dvě zásadní změny ve svém kádru. Po pěti letech se do Ostravy vrátí reprezentační obránce Ondřej Vítovec, který posílí Vítkovice. Naopak Střešovické posílí kanonýr David Šimek, který už nadále nebude působit ve švýcarském Thunu.

David Šimek se po třech sezonách strávených ve švýcarském UHC Thun chtěl vrátit zpět do Česka. „Tři roky tam stačily,“ přiznal pro Youtube kanál střešovického Tatranu. Mnozí možná očekávali jeho návrat do Bohemky, která ho odchovala. „V Bohemce jsem hrál dlouho, ale po letech, co jsem byl pryč, se její kádr dost obměnil a kamarádi, s nimiž jsem hrál, už tam nejsou. Proto nebyl důvod nezkusit něco nového,“ vysvětlil svůj přesun do Tatranu.

Na angažmá ve Střešovicích se těší. „Hlavně na předváděnou hru. V minulé sezoně se mi líbilo, jak se Tatran prezentoval. Slibuji si od toho, že budeme kráčet za úspěchem a přejdeme přes čtvrtfinále,“ věří si David Šimek na startu nové štace. Návrat do zpět do domoviny učinil také kvůli škole a rodině. „Rodina a kamarádi mi už chyběly,“ dodal.

Ve Švýcarsku o sobě dal dost vědět. I v týmu outsidera z Thunu dokázal střílet branky a celkově jich za tři sezony nasbíral 56! „První sezona byla náročná. Nové prostředí, noví lidé. Ze začátku jsem moc nehrál, ale i tak se mi nakonec dařilo bodově,“ ohlédl se Šimek zpět. V první sezoně zapsal 31 bodů (16+15) a Thun nakonec oslavil záchranu.

Nadcházející ročník dlouho atakoval nejvyšší příčky kanadského bodování, dal úctyhodných 25 gólů, dostal se do reprezentace, ale pak přišlo nešťastné zranění. „Sezonu jsem nedohrál, protože jsem si utrhnul přední křízový vaz a nemohl jsem týmu pomoct v play down,“ zhodnotil druhý rok ve Švýcarsku. Play down se nakonec kvůli covidu stejně nekonalo a Thun setrval v elitní soutěži.

Ve třetí sezoně jeho zahraniční angažmá vrcholilo. Opět byl tahounem svého celku a kanonýrem, na kterého byl spoleh. V 16 zápasech zapsal 15 branek a sedm asistencí. „Třetí sezona byla skvělá. Byli tam se mnou další dva čeští hráči a bylo to fajn,“ zavzpomínal na uplynulý ročník.

Kromě příchodu ostrostřelce Šimka Tatran ohlásil také jeden odchod. Střešovické opouští reprezentační bek Ondřej Vítovec, který v dresu Tatranu strávil pět sezon a stal se základním stavebním kamenem sestavy Pražanů. Rok strávil ve Finsku, kde si zahrál za EräViikingit. Teď po absolvování vysoké školy zamíří zpět do Ostravy a vyztuží obranu Vítkovic.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • LP napsal:

    Tatran dokázal přivést 2 skvělé hráče po odchodu Langra plus ještě jestli přijde Čermák z Liberce, to je sázka do budoucnosti.
    Chápu, že Šimek nechce do Bohemky. Bohemka jestli teď byl mladý tým, tak bude ještě mladší, jestli opravdu skončí všichni, co se píše. Další věc je asi to co říkal Kolstrunk v podcastu, že od určitého věku si hráči, co si mohou vybírat, nemají potřebu si nechat nadávat jako malému klukovi.

  • flrbl napsal:

    Bohužel ale celkově spíš Tatran v mínusu. Langer + Vítovec lepší než Šimek a Beneš. Snad to nebude tolik znát a budou konkurenceschopní

    • Tatran napsal:

      Ale už to začíná být lepší než v minulosti. Dřív když odešla nějaká opora tak se to většinou nahradilo někým z juniorů. Teď jsou to hráči, kteří by měli ten tým táhnout okamžitě a ne až za 3 roky až dorostou. To je určitě pozitivní krok k tomu, aby Tatran zase nespadl někam k 6-7 místu

Napsat komentář

*