Vítkovice potřetí v řadě získaly mistrovský titul. Foto: Martin Flousek, Český florbal Vítkovice potřetí v řadě získaly mistrovský titul. Foto: Martin Flousek, Český florbal
12. 6. 2021 Extraliga žen (8) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice mají zlatý hattrick. Po velkém dramatu porazily Chodov 8:7 v prodloužení a zůstávají na trůnu

 



Kralování florbalistek Vítkovic trvá, jako první ženský tým se jim povedlo získat zlatý hattrick. Chodovské lvice jim ale z pozice outsidera rozhodně nedaly nic zadarmo a dlouho vedly. Nakonec se jim povedla především třetí třetina a do Ostravy odváží třetí zlato v řadě poté, co vyhrály 8:7 v prodloužení.

Začátek utkání naznačil, jak se bude vyvíjet. Chodov byl pozorný při bránění, často se mu povedlo zachytávat vítkovické finální přihrávky a když se mu to nepovedlo, mohl se opřít o brankářku Hanu Ranochovou, která dostala pro superfinále důvěru od Lukáše Procházky. Chodov navíc od třetí minuty vedl, kdy se na velkém brankovišti prosadila Suchanová.

Vítkovicím se povedlo srovnat až ve 14. minutě, kdy se před Ranochovou nejlépe zorientovala Krzywak. Vyrovnaný stav ale nevydržel dlouho, v následné přesilové hře totiž vrátila Chodovu vedení Chudá. Za necelé dvě minuty navíc Pražanky vedly o dvě branky, když pas Lechnerové prošel až na Hanzlíkovou, která se nemýlila.

Chodov měl vítězství v boji o titul na dosah. Foto: Martin Flousek, Český florbal

Chodov měl vítězství v boji o titul na dosah. Foto: Martin Flousek, Český florbal

Vítkovice nepůsobily dobře ani na začátku druhé části a po chybě při rozehrávce zvýšila už na 4:1 Belicová. Následně měly Vítkovice možnost přesilové hry, a ačkoliv to dlouho nevypadalo, že bude úspěšná, tak nakonec se sedm sekund před jejím koncem prosadila Ferenčíková.

Jako klíčový se mohl ukázat moment ve 32. minutě, kdy nejprve Hanzlíková nevyužila velkou šanci, aby z protiútoku dostala Vítkovice do kontaktu Ďuríková.

Ostravským florbalistkám branka prospěla a rázem se jim dařilo také ve středu hřiště, jenže v poslední minutě druhé třetiny chybovala Planková a Chudá vrátila Chodovu dvoubrankové vedení. To neunesla Buczek, která zahodila hokejku do LED osvětlení a na rozdíl od semifinále Champions Cupu 2019 dostala trest na 2+10 minut.

Chodov přesilovou hru na úvod třetí třetiny neuvyžil, na rozdíl od úvodu předchozích dvou třetin si ale udržoval převahu držení míčku. To se Vítkovicím postupem času povedlo vyvážit, ale kontaktní gól nepřicházel. Sníženo bylo na začátku 49. minuty, když se opět v předbrankovém prostoru, zorientovala Husková. A opět poté, co měl Chodov díky závaru před prázdnou brankou velkou šanci.

Chodov získal zpět dvoubrankové vedení v 50. minutě, kdy situaci 2 na 1 vyřešila brankově Adéla Polívková. Vítkovice ale rychle snížily opět na rozdíl jediné branky, individuálně se prosadila Kubečková v čase 50:53.

Vítkovické hráčky musely v duelu neustále dotahovat. Foto: Martin Flousek, Český florbal

Vítkovické hráčky musely v duelu neustále dotahovat. Foto: Martin Flousek, Český florbal

Vítkovice byly nadále v tlaku, na začátku 55. minuty ale měla snad rozhodnutí na hokejce Hanzlíková, která trefila padající Karasovou do masky. O dvacet sekund později si ale Enenkelová srazila míček do vlastní branky po nahrávce Frantíkové.

Čtyři minuty před koncem měly Vítkovice opět naději, podruhé v zápase skórovala Husková. 196 vteřin před koncem sáhly Vítkovice k powr play, ve kterém srovnala 41 sekund před koncem Šponiarová na 7:7.

Superfinále mezi Vítkovicemi a Chodovem tak již trochu „tradičně“ dospělo do prodloužení. To rozhodla v čase 67:38 Barbora Husková, když se opět dokázala prosadit po dorážce ve velkém brankovišti. Nadvláda Vítkovic nad českým ženským florbalem tak nekončí.

Výsledek superfinále extraligy žen:

1. SC Vítkovice – Florbal Chodov 8:7 (1:3, 2:2, 4:2 – 1:0) po prodl.
Branky a nahrávky: 14. Krzywaková (Enenkelová), 28. Ferenčíková (Enenkelová), 32. Ďuríková (Buczeková), 49. Husková (Cholinská), 51. Kubečková, 56. Husková (Kubečková), 60. M. Šponiarová (Enenkelová), 68. Husková (Buczeková) – 3. Suchanová (Frantíková), 16. Chudá (Hanzlíková), 17. Hanzlíková (Lechnerová), 26. Belicová (Suchanová), 40. Chudá (Jůzová), 50. Polívková (Suchá), 55. Frantíková. Diváci: 525.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • expert z diskuzí na vše napsal:

    Jediný co mě zaujalo a stejně ,tak určitě velkou část diskutérů,znalců,expertů od monitoru,klávesnice prostě experty na vše. Určitě mi dají za pravdu především experti z řad hokejových fanoušků MS. Že Martiník vůbec, ale vůbec neprojevoval emoce. To se teď přeci hodně nosí, řešit neprojevování emocí. A Procházka? ten arogantně žvejkal, to se taky teď přeci po MS v hokeji hodně nosí ,řešit

  • Neumím zrovna dobře power play napsal:

    Sascha do you still think she can’t fight hard matches?

  • Pavel napsal:

    Z pohledu trenéra kolaps hry Vítkovic. Ač jsem jim fandil, výhru si zasloužil Chodov.
    Co mě ale přijde tragické je přístup ČT sport. Nevím kolikátý přenos je místo florbalu něco jiného…. Jestli se nevyplatí dávat přenos na netu… Teď tam dávají Krejčíkovou, teda jen její oslavu. Přeju jí to, ale ČT už je jako Nova, ať jdou někam

  • Taky Petr napsal:

    Jak by dopadl zápas, kdyby byla odpískána ta hůl v obličeji?

    • Taky napsal:

      To se rovnou můžeme taky ptát, jestli první gól Chodova nebyl při hře na zemi nebo jestli ve 12. minutě balónek nepřekročil brankovou čáru

      • Taky Petr napsal:

        Situace jsem neviděl. Ale podle popisu by to bylo spíš na video. Hůl v obličeji je však viditelná a její neposouzení je chyba rozhodčích. Pravidla jsou daná.

  • Květa napsal:

    Vítkovice letos vyhrály všechny zápasy, ale finále jim málem nevyšlo. Měly by posílit. Vyzobat další zajímavé hráčky z Extraligy, aby byly ještě dominantnější a mohly pak právem hlásat, že se má liga zúžit, protože je nevyrovnaná 😀

    • Kolovrátek napsal:

      A je to tu zase. Takže Vítky jsou jediné, co posilují, zatímco zbytek ligy si jede jen ze svých, že. V Praze hráčky vůbec nepřestupují mezi kluby, týmy si nestahují talenty odjinud. Liga je nevyrovnaná, protože je naopak stále málo hráček, co by bylo ochotných přestoupit a hrát za jiný, třeba i slabší klub i za cenu cestování. Jen z vlastních zdrojů se totiž kvalita (a bohužel mnohdy ani kvantita) pokrýt nedá.

Napsat komentář

*