Češky podlehly Finsku poměrem 3:5. Foto: Flickr Saalibandy.fi
18. 6. 2021 Reprezentace žen (2) KOMENTÁŘŮ

Vedení o dvě branky Češkám štěstí nepřineslo, po špatné třetí třetině podlehly Finsku 3:5

 



Česká reprezentace žen se po více než devíti měsících představila v soutěžním utkání. Ve finském sportovním centru Eerikkilä se postavila domácí reprezentaci a byl to nešťastný návrat. Češkám totiž nestačilo ani vedení 2:0 a především díky špatné třetí třetině odešly poraženy poměrem 3:5. Dvě branky vstřelila Eliška Krupnová.

Český národní tým vstoupil do utkání aktivně a vypracoval si několik šancí, ze kterých ale neskóroval. Patrně největší naději měla Řezáčová, ale nevystřelila ideálně. Finky zahrozily dvakrát z brejkových situací, především Leino byla blízko branky, ale Christianová ji dokázala vychytat.

V sedmé minutě pak nepotrestala chybu Paloncyové při rozehrávce Höynälä, o čtyři minuty později tak mohla otevřít skóre Kubečková, která napodruhé překonala Siltanen. Češkám vstřelená branka pomohla a v 16. minutě zvýšila Krupnová, na kterou zapomněla při bránění rozehrávky Kauppila.

Po první části to tak bylo 2:0 pro Češky, ale vstup do druhé třetiny se jim vůbec nepovedl: ve 23. minutě natáhla nechytatelně Kippilä, ve 24. minutě pak ukázala dobrou práci rukou Piispa a vymíchala Christianovou.

Češky se zpět do hry dostaly zhruba o minutu později, z delšího tlaku pak skórovala opět Krupnová. Oba týmy následně proměnily sestavu, což mělo za následek klidnější pasáž utkání. Jinak se hodně bojovalo o míček především vs středu hřiště, což začíná být pro vzájemné zápasy s Finskem typické.

Jako zjevení pak na konci druhé třetiny přišla šance Oony Kauppi, která bekhendem netrefila odkrytou branku.

Vyrovnání se ale Finky přeci jen dočkaly, na začátku třetí části využila odrazu od bloku Jirákové Veera Kauppi a začínalo se znovu. Finky navíc dostaly možnost přesilové hry, pro špatné české střídání, ale Češky se dokázaly ubránit.

Prvních deset minut třetí třetiny se přesto odehrálo víceméně ve finské režii, Finky si ale nevytvořily vyloženou šanci. Na české straně byla naopak aktivní Řezáčová, která se ocitla ve dvou šancích při českých brejkových situacích.

Rozhodující finský úder přišel pět minut před koncem. Oba týmy měly v utkání problémy v bránění předbrankového prostoru, čehož využila Piispa, která nejprve trefila ze vzduchu tyč, z dorážky se ale nemýlila.

Finky nepouštěly Češky do potřebného závěrečného tlaku, minutu a půl před koncem si česká lavička vyžádala oddechový čas. V následné power play se Češkám povedlo okamžitě získat míček a vytvořit si několik zajímavých střeleckých příležitostí, poslední slovo ale měla Oona Kauppi, které se povedlo trefit prázdnou branku.

Češky tak v prvním zápase po téměř deseti měsících podlehly Finsku 3:5. Zítra je na programu odveta. V doplňkových nájezdech pak Češky podlehly Finkám poměrem 3:2 po pěti sériích. Za Finsko se trefily Piispa, Westerlund a vítěznou branku dala Kippilä, která možná překvapila tím, že zvolila tvrdou střelu pod břevno namísto efektního zakončení. V českém dresu skórovala chodovská dvojice Chudá – Lechnerová.

Finsko – Česko 5:3 (0:2, 2:1, 3:0)

Branky: 24 a 56. Piispa,23. Kippilä, 42. V. Kauppi a 60. O. Kauppi. – 16. a 28. Krupnová a 11. Kubečková. Střely na branku: 16:13. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. Rozhodčí: Kirjonen, Sirkka (Finsko). Diváci: 10.

Česko: Christianová – Beránková, Jiráková, Plášková, Pekárková, Havlíčková, Paloncyová, Lechnerová – Ratajová, Kubečková, Krupnová – Chudá, Suchá, Řezáčová – Koníčková, Hanzlíková, Trojánková – Cholinská. Hlavní trenér: Sascha Rhyner.

Finsko: Siltanen – Mettälä, Kippilä, Manninen, Westerlund, Kylmäluoma, Virta – Piispa, V. Kauppi, O. Kauppi – Kauppila, Saario, Rantanen – Homi, Höynälä, Leino – Niemelä. Hlavní trenér: Lasse Kurronen.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • NicMoc napsal:

    První lajna až na Jirákovou super. Kiksy Paloncyové nás mohly stát zápas mnohem dříve než až na konci. Pseudohvězdy z české extraligy opět ukázaly, že výkony v Česku nic neznamenají, na mezinárodní úrovni zmizí.
    Zítra snad lépe!!

  • Kaja napsal:

    Tam moc hráček z extraligy nebylo, spíš z podprůměru Švajcu.

Napsat komentář

*