Finské florbalistky slaví druhou výhru. Foto: Flickr Salibandy.fi
19. 6. 2021 Reprezentace žen (14) KOMENTÁŘŮ

Nepovedený reparát. Češky dostaly od Finek osm branek a padly 3:8

 



Druhé přátelské utkání proti Finsku se české ženské reprezentaci vůbec nepovedlo. V průběhu celého zápasu tahala za kratší konec provazu, nakonec odešla poražena vysoko poměrem 3:8. Z Finska tak reprezentační tým přiletí se dvěma porážkami na kontě.

Češkám se nepovedlo vlastně celé utkání, od začátku měly problém především s elitní finskou formací, kterou tvořily dvojčata Veera a Oona Kauppi. Ty v nedělním utkání zase jednou ukázaly, proč patří mezi nejlepší florbalistky na světě, podobně, jako včera Eliška Krupnová.

Skóre otevřela ve čtvrté minutě Veera, po deseti minutách se prosadila Oona a připravila tak pořádně složitou zkoušku nejen pro brankářku Lenku Remešovou. V první třetině padlo celkem šest branek, v českém dresu se prosadily Krupnová s Chudou, za Finky pak ještě Niemelä a opět Oona Kauppi.

Ve druhé třetině se hrálo nejvyrovnaněji, což se projevilo také na skóre: padla jediná branka, ve 28. minutě se prosadila mladá útočnice Höynälä.

Ve třetí části se nejprve prosadila Kylmäluoma, devět minut před koncem přišlo pětiminutové vyloučení Pekárkové, která sice u mantinelu faulovala Piispu, avšak v kontextu mezinárodních zápasů se jednalo o velmi přísné vyloučení na pět minut.

Finky pětiminutovou výhodu dvakrát využily a rázem vedly 8:2. Poslední slovo ale měla Eliška Trojánková. Útočnice Zugu v 57. minutě uzavřela skóre utkání na 8:3 pro Finsko.

Česká ženská reprezentace tak nakonec prohrála vysoko 3:8. Tak vysoká porážka se opakuje téměř po deseti letech, v roce 2011 Češky padly 0:6 v semifinále mistrovství světa ve Švýcarsku, které nakonec přineslo dosud jediné bronzové medaile.

Nezbývá než věřit, že scénář bude v příštích měsících podobný.

Češkám se povedlo zvítězit alespoň v nájezdech, když se v pěti sériích, které se dohrály bez ohledu na výsledek, prosadily Koníčková, Plášková a Beránková.

Finsko – Česko 8:3 (4:2, 1:0 a 3:1)

Branky: 10., 20. a 53. O. Kauppi, 4. a 52. V. Kauppi, 15. Niemelä, 28. Höynälä a 50. Kylmäluoma – 15. Krupnová, 18. Chudá a 57. Trojánková.
Střely na branku: 27:20. Vyloučení: 0:2. Využití: 1:0. Rozhodčí: Kirjonen, Sirkka (Finsko). Diváci: 10.

Česko: Remešová – Beránková, Jiráková, Plášková, Lechnerová, Pekárková, Paloncyová, Havlíčková – Ratajová, Kubečková, Krupnová – Řezáčová, Chudá, Suchá – Koníčková, Hanzlíková, Cholinská – Trojánková. Hlavní trenér: Sascha Rhyner

Finsko: Siltanen – Mettälä, Kippilä, Manninen, Westerlund, Kylmäluoma, Virta – Piispa, V. Kauppi, O. Kauppi – Kauppila, Saario, Niemelä – Homi, Höynälä, Leino. Hlavní trenér: Lasse Kurronen


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Švajc palec dolů napsal:

    K čemu to je, mít tam skvělé hráčky ze švýcarské ligy, když ženský florbal ve Švajcu je pro holky ještě horší kvalita než česká liga? Být dobrý tam není očividně žádné měřítko. Češké hráčky tam určitě mají hezký život, jsou tam za hvězdy, budiž jim přáno. Ale jestli chtějí být opravdu top, musí jít bojovat s tvrdou konkurencí na sever. Nebo se vrátit do Čech. Sice do horších podmínek, ale do aspoň o fous kvalitnějšího florbalu.

    • Janka napsal:

      Tak je to taková lehčí práce než u nás v lepších podmínkách. Top švýcarky už z té ligy taky utekly na sever.

  • Slza napsal:

    A kdo to dnes viděl, musel zaplakat.

  • Don pepa napsal:

    Co ty barvičky? Možná příště místo vyplňování dotazníků je radši sežrat. Škoda, že ten výlet těch psychoanalytiků stojí ČF víc, než si domluvit video rozhodčí na superfinále.

  • Hahaha napsal:

    Kdo si reálně myslí, že česká liga je lepší než švýcarská, je opravdu hloupej a nemohl vidět jediný zápas ze Švajcu.

    • Monča napsal:

      Švýcarská liga je vyrovnaná ve své nekvalitě. Každý tým má 3-4 fakt zajímavé hráčky co by byly u nás top a pak kromě Dietlikonu zbytek hráček druhá a třetí lajna naprosto nic, hráčky co by si u nás možná ani v Bulldogs nezahrály. Takže strašně velké rozdíly. Ale celková kvalita týmů není vůbec lepší než u nás, jen se tam mezi opilci motá se pár top hráček za prachy.

  • henry napsal:

    Vy toho zase víte,česká liga lepší švýcarské,HAHAHA.Možná,že si hvězdičky z naší extraligy uvědomí,že to co stačí tady,potažmo na Chodově,s týmy jako Finsko nestačí.

    • Kaja napsal:

      Tak zrovna hráčky z extraligy v tomto dvojzápase nezklamaly, ze švédska tým gólově držely a ty dvě lajny ze švajcu byly úplný průšvih.

      • Gar nichts napsal:

        to jako sorry, ale hráčky jako Pekárková a Šupáková tam stejně jsou jen proto, aby týmy dotáhly hráčky, které reálně chtějí, bohužel Paloncyová je z nějakého důvodu v repre dlouhodobě nulová i přesto, že v Zugu hraje většinu času opravdu dobře. Na druhou stranu taková Jiráková, která měla v Churu otřesnou sezónu a dělala fatál za fatálem, se v repre vždycky dokáže vyhecovat na vysokou úroveň. Na faktu, že namistrované holčičky jako Lechnerová, Havlíčková a jim podobné prostě v ženské repre nemají co dělat. Přechválená Hanzlíková v repre nepředvedla za skoro 4 roky absolutně nic a mohla bych pokračovat. Rhyner bohužel nemá zase až tolik na výběr.

        • Míša napsal:

          Mě spíš zaráží, že holky to celkem komentují na ČF střízlivě a sebekriticky a hlavní s asákem to naopak chválí a jsou spokojeni

  • henry napsal:

    Ten fatal za fatálem jsem neviděl a to jsem viděl všechny zápasy Churu – i živě.

  • Jakub napsal:

    Tak nejak shrnuti, prvni trojka snese spickove parametry, to ale na mezinarodni urovni je malo. Nekteri novacci si myslim ostudu neudelali, chuda bodovala, trojankova take, cholinska se dostala do sanci jen mela smulu.
    Obrana si myslim moc nestihala ani rychlostne , v brane christianova- chytavala lepe a remesova slusne receno 0. Gol z dalky vidi, presuny nejiste a pomale, vyhozy katastrofa, opet se opakuji nechapu vyber.

  • fanda napsal:

    Co ta pětka?

  • Pavel napsal:

    Osobně bych se pozastavil, jak k přátelským zápasům přistoupilo Finsko a my. U Finska touha po výhře, různé střídání pětek, v prvním zápase stažení na 2 lajny. Když jsem viděl náš tým, jak jsou vysmáté po obdržených gólech. Lajny chodili pravidelně bez změn.
    Dál hra obránkyň .. na straně Finek vynikala My Kipilla a v druhé lajně Laura Manninen, takové bohužel nemáme

Napsat komentář

*