Denisa Ratajová zůstane oporou Pixba. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se Denisa Ratajová
25. 6. 2021 Ženský florbal - Zahraničí (1) KOMENTÁŘŮ

Zvažovala návrat, zůstává ale ve Švédsku. Denisa Ratajová prodloužila smlouvu s Pixbem

 



Univerzálka a jedna z nejlepších českých florbalistek Denisa Ratajová bude ve své florbalové kariéře pokračovat v dresu Pixba Wallenstam, se kterým podepsala novou roční smlouvu. Pětadvacetiletá reprezentantka tak odehraje za Pixbo čtvrtý ročník, ačkoliv zvažovala také návrat do Ostravy.

Ratajová zatím odehrála za Pixbo 92 soutěžních utkání, ve kterých zapsala celkem 128 bodů za 83 branek a 45 asistencí. Po pátečním oznámení populárního klubu je jasné, že v pruhovaném dresu načne minimálně druhou stovku zápasů. „Jsme velmi rádi, že si Denisa vybrala možnost prodloužit spolupráci s námi. Je to jedna z těch vůbec nejlepších florbalistek na světě, což ukázala na posledním světovém šampionátu, a také ve finále SSL,“ uvedl sportovní manažer Kalevi Pessi v tiskové zprávě.

Sama Denisa Ratajová pak prozradila, že zvažovala také návrat do Ostravy. „Existovalo několik různých alternativ, ale v konečném důsledku to bylo rozhodování o tom, jestli se vrátit domů do Ostravy anebo přidat další rok v Pixbu. Měli jsme silný konec sezony a poté, co vlastně téměř všichni zůstanou, tak budeme mít vlastně stejný tým. Uvidíme, jestli se nám povede navázat na minulou sezonu a opět dosáhnout vysoko položených cílů. Myslím si, že se jedná o dobré rozhodnutí i z toho pohledu, že to bude sezona, ve které je mistrovství světa. Nyní se ale těším na krásné léto doma se svými blízkými, kde dobiju baterky“ řekla Denisa Ratajová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*