David Šimek nastřílel v prvním utkání hattrick. Foto: Flickr Český florbal
4. 7. 2021 Reprezentace - Muži (5) KOMENTÁŘŮ

Mužská reprezentace veze ze Slovenska dvě výhry. Nastřílela 12 branek, posun také u Slováků

 



Dvě výhry si ve dvou přátelských utkáních připsala česká mužská reprezentace nad Slovenskem. Svěřenci Petriho Kettunena nastříleli ve dvou utkáních celkem dvanáct branek, inkasovali třikrát. Výsledky 8:2 a 4:1 ale ukazují také posun u slovenského týmu. Pro obě země to byly první mezinárodní zápasy od září, kdy se oba týmy utkaly v UNYP Aréně.

Oba zápasy se odehrály v prostředí Eurovia Arény, dříve známé také jako HANT Arény. V těsné blízkosti největšího bratislavského sportovního stánku, zimního stadiony Ondreje Nepely, byly k vidění dva rozdílné zápasy.

V tom prvním byli Češi výrazně lepší, na úvodní gól Langera sice zvládl odpovědět Gál, ale Češi postupně získali nejen územní, ale také gólovou převahu. Po první třetině tak vedli 4:1 a nechali zvednout oponu pro představení Davida Šimka: ten dokázal během druhé části nastřílet čistý hattrick a po čtyřiceti minutách vedli Češi 7:2. Na konečných 8:2 pro Česko upravil ve 47. minutě Delong.

Sobotní utkání bylo rozdílné. Slováci jako by přivykli mezinárodnímu tempu, byli agresivnější a dokázali se soupeři vyrovnávat v osobních soubojích. Opět sice nezachytili začátek zápasu a po první třetině prohrávali 0:3, nicméně českému soupeři se v průběhu následujícíh čtyřiceti minut dokázali vyrovnat.

O tom svědčí také fakt, že ve druhé třetině branka nepadla, ve 42. minutě se pak prosadil premiérově Radek Sikora, v 58. minutě pak využil přesilovou hru Lukáš Ujhelyi a připravil tak Martina Beneše v brance o čisté konto.

Český národní tým si tak z Bratislavy odvezl dvě výhry nad Slovenskem v poměru 8:2 a 4:1.

Slovensko – Česko 2:8
branky: 6. Ladislav Gál, 26. Martin Kubovič – 1. Filip Langer, 7. Daniel Šešulka, 7. Marek Beneš, 16. Filip Langer, 25. David Šimek, 30. David Šimek, 38. David Šimek, 48. Adam Delong; vyloučení: 1:1; využití: 0:1; diváků: 120; zásahy brankářů: Jakub Klobučník 17 – Lukáš Bauer 19; po třetinách: 1:4, 1:3, 0:1;

Slovensko – Česko 1:4
branky: 58. Lukáš Ujhélyi – 6. Dominik Beneš, 15. Jakub Boček, 17. Filip Langer, 43. Radek Sikora; rozhodčí: Filip Drápal – Jakub Pospíšil; vyloučení: 1:2; využití: 1:0; zásahy brankářů: Jakub Klobučník 23 – Martin Beneš 17; po třetinách: 0:3, 0:0, 1:1;


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Pavel napsal:

    Na Slovensko tahle sestava stačila, ale nevím jestli to nebude na MS propadák.
    Nejlíp na mě působila první lajna, ale chyběl jim Němeček. Obecně máme velmi málo TOP obránců, řekl bych že jen Němeček a Hubálek jsou naši nejlepší obránci, škoda že druhý jmenovaný odmítá repre. Jinak Langer výkonnostně roste a je to rozdílový hráč.
    U ostatních lajn to nebylo tak veselé. Vítkovičtí hráči každý v jiné lajně. Dál Tom Ondrušek, před 6-10 lety špičkový útočník s vynikající střelou, nyní maximálně do přesilovky.
    Několik hráčů dobré, jiní nic moc. Ono se ale není co divit, když dobří hráči odmítají pod „našim“ trenérem hrát.

  • Taky Petr napsal:

    Možná tu facku český florbal potřebuje, aby se vzpamatoval. Možná, když nás Lotyši nebo Norové smaznou, bude to ten potřebný impuls.

  • ADALBERT napsal:

    Viděl jsem jednu třetinu jednoho zápasu. Bylo tam asi 12 zadovek kolem půlící čáry, které z víc než poloviny posbírali Slováci. Hrát proti soupeři z první trojky, tak dostaneme za tu třetinu 6 gólů minimálně, a to jenom po našich chybách. Musel jsem to vypnout, kvalita jen v záblescích.

    • trener napsal:

      asi jsem viděl totéž – nudná holomajzna, která nebaví nikoho. slováci postrádají kvalitu, zápas s nimi je o ničem. zatím směřujeme k ostudě, nedivím se některým, že za této konstelace odmítají repre, lepší sedí doma, až to dojde langrovi, delongovi, němečkovi, tak to bude totálka

      • Petr napsal:

        no vzhledem k tomu že půlka týmu slováků nehrála rok florbal, tak naše hra a výsledky opravdu nejsou žádná sláva

        to možná zaslouží obdiv slováci že to takto zvládli

Napsat komentář

*