Tereza Hanzlíková míří na čas do Švýcarska. Foto: FAT PIPE Florbal Chodov, Český florbal Tereza Hanzlíková míří na čas do Švýcarska. Foto: FAT PIPE Florbal Chodov, Český florbal
16. 7. 2021 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Návrat po čtyřech letech. Reprezentantka Hanzlíková se z Chodova vrací do Vítkovic

 



Útočnice Tereza Hanzlíková se po čtyřech letech vrací do Ostravy. Reprezentační útočnice se po třech sezonách na Chodově, které proložila chvilkovým angažmá ve švýcarském Zugu, dohodla na dvouleté spolupráci s Vítkovicemi, ze kterých před čtyřmi lety odešla ještě ve velmi mladém věku. Nyní se naopak do Ostravy vrací jako stabilní členka ženské reprezentace.

První extraligové kroky sice udělala ve Vítkovicích, její hvězda se ale naplno rozzářila až po přestupu do Prahy, který spojila také se studiem. V dresu Ivanti Tigers a především Chodova naplno ukázala své přednosti a stala se členkou reprezentace žen, se kterou již absolvovala také minulý šampionát.

Vítkovice navíc musely reagovat na situaci poté, co pro následující ročník nemohou počítat s Linou Hägg a Michaelou Šponiarovou. Volba padla na Hanzlíkovou. „Kdo sledoval její poslední dvě sezony a kdo třeba viděl Superfinále, tak musel vidět, jaký progres za poslední dva roky učinila. Stala se z ní rozdílová hráčka s mezinárodními zkušenostmi. Takových hráček nabízí české prostředí skutečně poskromnu, takže když se naskytla po sezoně možnost jednat o přesunu Terezy zpátky domů do Vítkovic, tuto příležitost jsme využili, a nakonec se dohodli,“ uvedl v tiskové zprávě předseda správní rady a prezident Vítkovic Tomáš Krásný.

Hanzlíková tak může navázat na svůj dosud jediný extraligový titul. Ten získala v sezoně 2015/2016, kdy Vítkovic porazily v Superfinále právě Chodov 4:3.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • ostravak napsal:

    Ještě napište, že je to opora reprezentace a už mě vomejou. Hlavně aby nezkoušela „šéfovat“, jako na Chodově, to by jí asi Denisa srovnala.

Napsat komentář

*