Šárka Staňková je novou posilou Vítkovic. Foto: Flickr Florbal Židenice
2. 8. 2021 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Juniorská reprezentantka Staňková mění dres v rámci velkého trejdu mezi Vítkovicemi a Židenicemi

 



Juniorská reprezentantka Šárka Staňková mění dres. Z brněnských Židenic se přesouvá do Vítkovic, v rámci velkého trejdu, který zahrnuje hned čtyři florbalistky. Ve Vítkovicích bude nadále působit Lenka Novotná, nově členka reprezentace žen, na druhou stranu míří Karolína Moravcová s Kateřinou Perutkovou.

Pro elitní týmy české ženské extraligy je důležitý turnaj Czech Open, přičemž týmy již zveřejňují své soupisky. Je tak zřejmé, že například za Vítkovice nastoupí Šárka Staňková, juniorská reprezentantka, která dosud hájila barvy Židenic.

Její přesun potvrdil také mateřský klub, který rovněž oznámil multipřestupovou dohodu mezi Vítkovicemi a Židenicemi. „Vždycky jsem věděla, že chci ve florbale zkusit ještě něco víc a posunout se dál. Proto když přišla nabídka teď, po střední škole, kdy jsem měla volnost a mohla si dát přihlášku na vysokou kamkoliv, by byla chyba to nevyužít. Vítkovice proto, že jsou jednoduše nejlepší, tempo florbalu je vyšší a celkově spousta věcí funguje jinak. Beru to jako velkou výzvu a jsem ráda, že jsem tu šanci dostala. Holky z Brna mi budou chybět, ale člověk nemůže mít všechno,“ uvedla Staňková v tiskovém prohlášení Židenic.

Ve Vítkovicích bude rovněž pokračovat Lenka Novotná, obránkyně a čerstvě reprezentantka v ženské kategorii, dostane příležitost navázat na výkony, které jí nabídly stříbrnou medaili z Champions Cupu 2019 a mistrovské tituly.

Na opačnou stranu zamíří talentované mládí v podobě Karolíny Moravcové a Kateřiny Perutkové. „Šárka u nás za tři roky odvedla velký kus práce a do nového angažmá jí přejeme jen to nejlepší. Stejně tak Lence, jejíž hostování bylo domluveno již před časem. Jsem rád, že se nám znovu podařilo domluvit přesunu Káji, která do týmu zapadla velmi dobře. Co se týče Kačky, tak doufám, že se jí bude u nás líbit a že bude platnou hráčkou,“ uvedl v tiskovém prohlášení trenér A-týmu Jiří Starý.

Na soupisce FBC Ostrava pro ženskou elitu Czech Open je také Eva Urbášková, avšak podle informací z brněnského oddílu je Urbášková nadále hráčkou Židenic, za které také odehraje extraligovou sezonu.

 

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*