Petriho Kettunena a jeho svěřence čeká další přípravný kemp. Foto: Český florbal Petriho Kettunena a jeho svěřence čeká další přípravný kemp. Foto: Český florbal
5. 8. 2021 Reprezentace - Muži (1) KOMENTÁŘŮ

Reprezentaci čeká příprava na Polish Open. Kettunen do širšího výběru pozval i Buršíka či Sikoru juniora

 



Česká reprezentace se bude na zářijový turnaj Polish Open chystat na soustředění v Kladně. To proběhne od 20. do 22. srpna. Finský kouč českého národního týmu Petri Kettunen vybral 28 jmen. Do výběru se vracejí Radek Sikora junior nebo Radek Valeš, v nominaci jsou také Jakub Renčín a Jakub Buršík.

Národní tým na začátku prázdnin dvakrát porazil Slovensko v Bratislavě. Od té doby reprezentanti absolvovali ještě jeden kemp v Praze. Ve druhé polovině srpna se 28členný výběr představí na soustředění v Kladně. V září na to pak naváže přípravný turnaj Polish Open.

„Ještě před Polish Open musíme některé věci zlepšit, chceme-li na něm konkurovat Švýcarsku. S týmem z nejlepší čtyřky jsme se naposledy potkali před téměř dvěma lety,“ připomněl kouč Kettunen absenci konfrontace s elitními mužstvy. V Katovicích se Češi utkají se Švýcarskem, domácím Polskem a Slovenskem.

Do sestavy se vracejí švýcarští krajánci Daniel Šešulka a Radek Sikora junior. A finský trenér pozval rovněž Jakuba Buršíka z Bohemians, naopak absentuje Josef Rýpar. Realizační tým chce zapracovat na protiútocích, defenzivních variantách a ještě doladit ofenzivní hru.

NOMINACE REPREZENTACE NA KEMP V KLADNĚ:

Brankáři: Lukáš Bauer (Florbal Mladá Boleslav), Martin Beneš (Sparta Praha), Martin Haleš (Sokoli Pardubice).

Obránci: Jiří Bauer, Tomáš Sýkora (oba Florbal Chodov), Dominik Beneš, Jakub Gruber (oba Florbal Mladá Boleslav), Ondřej Němeček, Martin Pánek, Pavel Sládeček (všichni Tatran Střešovice), Daniel Šešulka (Chur Unihockey/Švýc.), Ondřej Vítovec (1. SC Vítkovice).

Útočníci: Marek Beneš, David Šimek (oba Tatran Střešovice), Jiří Besta, Adam Delong, Matyáš Šindler (všichni 1. SC Vítkovice), Jakub Boček, Jakub Renčín (oba Black Angels), Jakub Buršík (FbŠ Bohemians), Martin Kisugite (Floorbal Köniz/Švýc.), Jakub Kolstrunk, Mikuláš Krbec, Marek Zouzal (všichni Sparta Praha), Filip Langer (FBC Kalmarsund/Švéd.), Tom Ondrušek (Florbal Chodov), Radek Sikora (Wiler-Ersigen/Švýc.), Radek Valeš (FBC Liberec).


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*