Veronika Kopecká (23) poslala svůj tým do semifinále. Foto: Flickr Tatran Střešovice
7. 8. 2021 Czech Open (0) KOMENTÁŘŮ

3. DEN CZECH OPEN: Mužské finále pro Tatran se Spartou, Tatranky zastavily Chodov a jsou ve finále

 



Třetí den turnaje Czech Open 2021 přinesl nejedno překvapení. O titul v mužské elitě se nakonec utkají celky Sparty Praha a Tatranu, největší překvapení je ale vyřazení Chodova Tatranem v semifinále ženské elity. Chodovský tým zůstal před branami Podvinného mlýna a ve večerním utkání bral pouze 3. místo, Tatranky pak čeká finálový souboj s Vítkovicemi.

Hned devatenáct branek viděli diváci v ofenzivním duelu mezi Boemians a Spartou. Utkání bylo po většinu času co do skóre vyrovnané, ještě v 55. minutě to bylo 7:7. Během posledních pěti minut ale Sparta pětkrát udeřila a bere výhru 12:7, spojenou s postupem do finále.

Do finále se naopak nepodívají sympaticky hrající BLACK ANGELS, kteří pokazili vstup do utkání s Tatranem, dostali se do manka 0:4, ze kterého se již v dalším průběhu duelu nedokázali dostat. V průběhu času jejich ztráta narostla až na 0:7, nakonec odešli poraženi poměrem 3:9.

Jako první postoupily do finále ženské elity Vítkovice. Ostravský tým poměrně rázně odpověděl na včerejší problematický duel s Bohemians a svého soupeře v sobotu porazil poměrem 10:2, přičemž tentokráte již po prvním poločase vedl 8:1.

První semifinále posloužilo jako antré pro velký boj o druhou místenku na Podvinný mlýn mezi Tatranem a Chodovem. Ve skvělém utkání, které muselo bavit nejen všechny přímé aktérky, ale také přítomné diváky nakonec Tatran po soustředěném výkonu porazil svého soka 6:4.

Chodov tak musel vzít zavděk bronzovou medailí, když v duelu o třetí místo porazil Bohemians, duel o páté místo šel na konto reprezentace juniorek, sedmé skončily hráčky Panthers.

Přehled sobotních výsledků elitních kategorií turnaje Czech Open 2021

Elita mužů
BLACK ANGELS – Tatran Střešovice 3:9
ACEMA Sparta Praha – FbŠ Bohemians 12:7

Elita ženy – Semifinále
1. SC TEMPISH Vítkovice – FbŠ Bohemians 10:2
Tatran Střešovice – FAT PIPE FLORBAL CHODOV 6:4

Elita ženy – Skupina o 5. – 8. místo
FBC ČPP Ostrava – Panthers Praha 3:2
FAT PIPE TIGERS START98 KUNRATICE – Reprezentace juniorek 0:2

O 3. místo
FbŠ Bohemians – FAT PIPE FLORBAL CHODOV 3:7

O 5. místo
FBC ČPP Ostrava – Reprezentace juniorek 2:7

o 7. místo
Panthers Praha – FAT PIPE TIGERS START98 KUNRATICE 4:3


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*