Bohemians nestačili v prvním zápase poháru na Českou Lípu. Foto: FbŠ Bohemians Bohemians nestačili v prvním zápase poháru na Českou Lípu. Foto: FbŠ Bohemians
18. 8. 2021 Český pohár (0) KOMENTÁŘŮ

Vrcholová část českého poháru je v plném proudu. Favorité se nevyhnuli zaváháním

 



Po roční odmlce bychom měli v nadcházející sezoně opět korunovat vítěze Poháru Českého florbalu. Dohrání minulého ročníku nedovolila situace ohledně pandemie koronaviru. V průběhu srpna se tak rozjela vrcholová část soutěže, ve které na sebe narážejí týmy ze superligy a 1. ligy. Z pěti skupin postoupí deset celků do osmifinále.

Volno mají oba dva superfinalisté, kteří se připojí až do vyřazovací fáze. Z prvotních výsledků zaujme hlavně impozantní vstup střešovického Tatranu do pohárové soutěže. Střešovičtí vyprovodili Chomutov 23 góly. Severočeši pak ale dokázali vzít alespoň bod ambicióznímu Kladnu, když padli až po prodloužení.

V přípravě se zatím nedaří Bohemians. „Klokani“ skončili v elitní kategorii Czech Open na posledním čtvrtém místě a nyní prohráli s Českou Lípou 4:8. V utkání zazářil Milan Tichý, jenž zaznamenal hattrick. Kouč zelenobílých Jedlička byl rozhodčími poslán na tribunu a duel plný emocí či nevšedních momentů okořenila i vlastní branka Jakuba Jirsy.

Vstup do soutěže nevyšel Pardubicím. Sokolové prohráli s prvoligovou Jaroměří 2:4. Šanci na nápravu ale Východočeši stále mají. Z každé skupiny totiž postoupí do osmifinále dva nejlepší. Otevřená část pro celky z nižších soutěží odstartuje již o tomto víkendu.

Výsledky vrcholové části Poháru Českého florbalu:

Skupina A:

FbŠ Bohemians – FBC Česká Lípa 4:8
FB Hurrican Karlovy Vary – Black Angels 2:6

Skupina B:

Tatran Střešovice – Florbal Chomutov 23:1
Florbal Chomutov – Kanonýři Kladno 6:7 po prodl.
Kanonýři Kladno – FBC Liberec 5:6

Skupina C:

Florbal Ústí – Sparta Praha 4:7
Florbal Chodov – TJ Sokol Královské Vinohrady 9:3
TJ Sokol Královské Vinohrady – Sparta Praha 2:8

Skupina D:

TJ Sokol Jaroměř – Sokoli Pardubice 4:2
FbŠ Hattrick Brno – Start98 Kunratice 10:3

Skupina E:

TJ Znojmo – FBC Ostrava 2:5
Panthers Otrokovice – Bulldogs Brno 6:3


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*