Filip Forman povede český tým s kapitánskou páskou. Foto: Jakub Borovský, Český florbal Filip Forman povede český tým s kapitánskou páskou. Foto: Jakub Borovský, Český florbal
23. 8. 2021 Reprezentace - Junioři (0) KOMENTÁŘŮ

Musíme to ustát a nepřipouštět si tlak, je si před startem domácího šampionátu vědom Filip Forman

 



Už zítra vypukne dlouho očekávaná akce. Domácí mistrovství světa juniorů, na kterém budou čeští reprezentanti obhajovat zlaté medaile z Halifaxu. Dva roky starý úspěch zažil také Filip Forman, hlavní hvězda českého týmu. Do bitvy povede tým v pozici kapitána.

Svěřenci kouče Jaroslava Berky vstoupí do turnaje ve středu večer, kdy vyzvou silné Finsko. Právě úvodní duel může o dalším průběhu šampionátu hodně napovědět. Po dlouhé době se do hlediště vrátí také diváci. „Je to velká výhoda a určitě je to mnohem lepší než hrát před prázdnými tribunami. Když nás budou všichni hnát dopředu, tak nám to může pomoci, ale zároveň možná i uškodit, to už je však jen na nás, jak se s tím popereme,“ říká před startem turnaje kapitán českého týmu Filip Forman.

„Určitě to bude o hlavě. Florbal všichni hrát umíme, takže to bude o tom, jak si to nastavíme v hlavě. Bude to domácí mistrovství, bude tam hodně lidí a bude na nás velký tlak. Musíme to ustát a nepřipouštět si nátlak, že se hraje doma a že musíme nutně vyhrát,“ dodává hráč, jenž si už vyzkoušel také angažmá ve švédském Kalmarsundu, kde zanechal výraznou stopu. Vedle toho se za poslední dvě sezony vypracoval ve velkou oporu pražských Bohemians.

„Patřím mezi hráče, kteří toho mají odehráno nejvíc, takže bych měl klukům předat nějaké zkušenosti a pomoci jim ve vypjatých situacích, protože většina v nich asi nebyla. Já měl štěstí, že jsem takové zápasy mohl hrát, takže tímto se budu snažit pomoci,“ popsal svou pozici v týmu. A na co by nalákal diváky? „Na atraktivní juniorský florbal, který je trochu méně opatrný než ten dospělý. Bude to zábavné a bude padat hodně gólů. Budou tam skvělí hráči, kteří se v budoucnu prosadí i v mužském florbale,“ uvedl na závěr.

Juniorská reprezentace vstoupí do turnaje zápasem s Finskem. Foto: Martin Flousek, Český florbal

Juniorská reprezentace vstoupí do turnaje zápasem s Finskem. Foto: Martin Flousek, Český florbal


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*