Realizační tým hlavního trenéra Jaroslava Berky dohlíží na trénink české juniorské reprezentace Foto: Alena Zapletalová, Český florbal Realizační tým hlavního trenéra Jaroslava Berky dohlíží na trénink české juniorské reprezentace Foto: Alena Zapletalová, Český florbal
24. 8. 2021 Reprezentace - Junioři (0) KOMENTÁŘŮ

Po svém. Tým je naprosto odlišný, říká hlavní kouč juniorů Jaroslav Berka

 



Má před sebou těžkou misi. Česká juniorská reprezentace vstupuje do domácího brněnského světového šampionátu v pozici obhájců senzačních zlatých medailí z posledního šampionátu v kanadském Halifaxu. Hlavní trenér Jaroslav Berka ale upozorňuje, že jeho tým je odlišný a šamponát musí prožít po svém.

Specifikem každého juniorského šampionátu snad v každém sportu, že týmy se logicky velmi obmění. To se nevyhnulo ani českým juniorům, pouze dva z nich si pamatují zlatý úspěch. „Tým je naprosto odlišný a zkušenost vyhrát zlato je nepřenositelná. Nedá se někomu říct, takto jsme to udělali, vy to udělejte stejně a uspějete. Nikdy to nedopadne stejně,“ říká v tiskové zprávě hlavní trenér Jaroslav Berka.

S tím souvisí také to, že každý šampionát je jedinečný a v pravém slova smyslu se nejedná o obhajobu, protože se vše okolo změní. „Řekněme, že je to závazek vůči veřejnosti a florbalové komunitě, tomu se neubráníme. Nicméně pro tyto kluky, pokud vyhrají zlaté medaile, to nebude obhajoba. Oni si tvoří svůj příběh a musí si tu zkušenost teď zažít a vydobýt po svém,“ predikuje Berka.

Svému výběru věří a vnímá také roli svého realizačního týmu. „Každý z nich má spoustu florbalových schopností na špičkové úrovni a jsou lídry svých klubů. Teď je na nás, na realizačním týmu, využít těchto předpokladů pro maximální výkon kolektivu, poskládat družstvo a využít přednosti hráčů takovým způsobem, aby je prodali,“ uzavřel tiskovou zprávu Jaroslav Berka.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*