Česká radost. Národní tým juniorů porazil Slováky. Foto: Martin Flousek, Český florbal Česká radost. Národní tým juniorů porazil Slováky. Foto: Martin Flousek, Český florbal
26. 8. 2021 Reprezentace - Junioři (2) KOMENTÁŘŮ

Český tým na vítězné vlně. Obhájci zlata porazili Slováky poměrem 13:2

 



Česká juniorská reprezentace ve svém druhém vystoupení na domácím světovém šampionátu v Brně poprvé vyhrála. Čtyřiadvacet hodin poté, co v závěru duelu podlehla Finům 4:6 si tentokráte vyšlápla na Slovensko. Federální soupeř podal zajímavý výkon, na víc než na porážku poměrem 2:13 mu to ale nestačilo.

První třetina utkání byla ze všech tou florbalově nejzajímavější. Oba týmy totiž do zápasu vstoupily velmi aktivně a akce střídala akci. Okamžitě v permanenci tak byli brankáři Jurco s Melegou. Češi nicméně velmi rychle vedli 3:0, když se postupně prosadili Forman, Pěnička a v čase 7:59 také Hanák v přesilové hře.

Další minuty byly hodně o slovenském brankáři Melegovi, který předvedl několik skvělých zákroků. Díky tomu tak do konce první třetiny už branka nepadla. Zásluhou Jurca také na druhé straně, když Slováci měli zhruba čtyřminutovou velmi dobrou pasáž.

Ve druhé třetině Češi definitivně zlomili utkání na svou stranu. Slovenská obrana sice osm minut vydržela další dobývání, nicméně nakonec český tým nastřílel pět branek a po dvou třetinách tak vedl již 8:1, když ve 33. minutě dal čestnou branku Slovenska Tomčo.

Ve třetí třetině se Slováci nejprve dokázali vrátit do hry, nicméně zásahy Pěničky a Klápy, které dělila přesně minuta, jim definitivně vzala vítr z plachet. Vzápětí navíc museli čelit dvouminutovému dvojnásobnému oslabení, což potrestal Bachmaier.

Následně se znovu prosadili Slováci, když Mayer využil nedůslednosti české obrany. Český tým současně ve třetí části šetřil síly, své náhradníky pustili do hry například Forman nebo Hanák.

V čase 53:50 to na sebe vzal Matěj Pěnička, proběhl celé hřiště a přesně umístěnou ranou oslavil hattrick, o necelé dvě minuty později pak Češi využili další přesilovou hru díky Burianovi.

Za stavu 13:2 se už utkání dohrálo do konce. Češi tak zapsali povinnou výhru a zítra se s Lotyšskem utkají o postup ze 2. příčky ve skupině.

MISTROVSTVÍ SVĚTA JUNIORŮ 2021:

Česko – Slovensko 13:2 (3:0, 5:1, 5:1)

Branky: 5. Forman (Pěnička), 7. Pěnička (Matěj Čermák), 8. Hanák (Havlas), 29. Hanák (Majer), 31. Papoušek, 32. Stránský (Hemerka), 36. Havlas (Stránský), 37. Forman (Pěnička), 46. Pěnička (Bachmaier), 47. Klápa, 50. Bachmaier (Majer), 54. Pěnička, 56. Burian (Malič) – 33. Tomčo (Fürsten), 52. Mayer (Tomčo).


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*