Šimon Stránský (28) slaví jednu z branek proti Slovensku. Foto: Martin Flousek, Český florbal Šimon Stránský (28) slaví jednu z branek proti Slovensku. Foto: Martin Flousek, Český florbal
26. 8. 2021 Reprezentace - Junioři (1) KOMENTÁŘŮ

Klíčová výhra, pořád to můžeme zvládnout, ulevilo se Stránskému. Proti Lotyšům velí k rychlosti

 



Dvěma body se podílel na výhře nad Slovenskem poměrem 13:2. Šimon Stránský jednu branku dal, na další pak přihrál Matěji Havlasovi. Po zápase velebil důležitost výhry, která Čechy poslala do pátečního souboje s Lotyšskem o druhé místo ve skupině. Klíčem prý bude rychlost hry.

Český tým zvládl důležitou zkoušku, Slováky porazil 13:2 a v pátek se tak utká o druhé místo ve skupině. „Jedna z těch důležitějších výher, naprosto klíčový zápas a výhra v tom smyslu, abychom ještě mohli zvládnout turnaj tak, jak chceme. Takže nesmírně důležitá,“ zhodnotil výhru Šimon Stránský.

Jaký byl recept na regeneraci fyzických a mentálních sil po těžké porážce od Finska? „Museli jsme na to rychle zapomenout, večer už jsme na to moc nemysleli, měli jsme krátké zhodnocení, ale důležité bylo to hodit za hlavu a soustředit se na dnešní utkání,“ popisoval.

A Čechům se skutečně dařilo, už po osmi minutách vedli 3:0. „Jeden z cílů byl skutečně dobrý start, to samé se nám totiž povedlo už v Bratislavě před měsícem,“ připomíná Stránský poslední přípravné duely před šampionátem.

Výsledné skóre 13:2 je vysoké, nicméně nebýt brankáře Slováků Šimona Melegy, mohlo být znatelně vyšší, košický brankář totiž podal skvělý výkon. „To stoprocentně. Zachytal tam, pochytal i nějaké nahrávky do prázdné branky, udělal super výkon,“ uznal také Stránský.

Ve třetí třetině se navíc povedlo ušetřit pro další průběh turnaje fyzické síly. Bude to důležité?  „Stoprocentně, zápas se nám povedl, měli jsme dobrý vstup, podařilo se pošetřit síly, takže to bude klíčové,“ myslí si Šimon Stránský.

O tom, jak porazit lotyšský tým má jasno. „Hrát rychle, co nejvíce z první, abychom se s nimi nedostávali do soubojů a nepřišlo třeba k nějakému zranění. Ale nad tím nebudeme přemýšlet. Takže říkám rychlost hry,“ hodnotí.

Na zápasy zatím chodí značné množství diváků ani v pátek by to nemělo být jinak. „Je to krása, ještě po roce, kdy vlastně nikdo na florbale nebyl. Moc za to děkujeme,“ uzavřel Šimon Stránský.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • hudino napsal:

    Klíčová výhra s kluky co pořádně nehráli ligu rok a půl. Tolik článků tu nebylo snad nebylo ani na domácím MS mužů 😀

Napsat komentář

*