Slovenská reprezentace míří do bojů o udržení. Foto: Lucia Olekšáková, SZFB Slovenská reprezentace míří do bojů o udržení. Foto: Lucia Olekšáková, SZFB
27. 8. 2021 Reprezentace - Junioři (0) KOMENTÁŘŮ

Slováci míří do bojů o udržení v elitní skupině. Udělali jsme maximum a nevyšlo to, říká kouč Onderko

 



Slovenská juniorská reprezentace se zatím na světovém šampionátu v Brně trápí. V základní skupině třikrát prohrála a míří do bojů o udržení se v elitní skupině. Mohou za to také striktní koronavirová opatření, která týmu prakticky znemožnila kvalitní přípravu. Hlavní trenér Marek Onderko si ale sympaticky nedělá alibi a tvrdí, že jeho tým udělal pro úspěch možné maximum, avšak nevyšlo mu to.

Páteční třetí zápas proti Finsku se dlouho vyvíjel překvapivě a Slováci minimálně výsledkově drželi krok. „Nevím, jestli jsme soupeře překvapili. Náš problém byl, že jsme měli nějakých devět hodin na regeneraci, takže možná i Finové očekávali, že náš výkon bude jiný. Na to se ale je třeba ptát jich,“ řekl hlavní trenér Marek Onderko.

Po třech prohrách čeká jeho tým souboj s vítězem skupiny C, což ještě stále může jeden z trojice Slovinsko, Belgie a Estonsko. „Vychází to na více než 24 hodin, takže doufám, že chlapci zregenerují, dnes už bylo i na rozcvičce cítit, že tempo bude slabší, protože síly chyběly,“ popisuje trenér.

Postupem času ale Finové převzali aktivitu, a nakonec vyhráli vysoko 13:4 „Nedali jsme pár šancí, na druhou stranu také nám se povedlo některé pokusy zablokovat a postupem času, jak nám odcházely síly, tak bylo vidět, že to bránění je pro nás těžší a těžší. Vznikaly nám v obraně díry a Finové to dokázali trestat,“ zhodnotil průběh utkání.

Objektivně je Slovensko jedním z nejvíce postižených týmů koronavirovými uzávěrami soutěží. Na Slovensku se sezona 2020/2021 prakticky neodehrála, pokud hráči nevyužili například působení v Česku, tak pro ně florbal vlastně neexistoval. „Je to jeden z klíčových faktorů, problém ale byl v opatřeních, které byly. Snažili jsme se to nějak kompenzovat, ale prakticky trénovat se dalo až od začátku dubna, takže někteří chlapci neměli třeba sedm měsíců hokejky v rukou. A hlavně jsme nehráli žádné přípravné zápasy, kromě dvou proti České republice a Švýcarsku měsíc před turnajem, takže to bylo velmi náročné,“ říká slovenský hlavní trenér.

Sympaticky si tím ale nedělá alibi. A to ani při hodnocení utkání s Lotyšskem. „Taková je situace, věděli jsme o tom a udělali maximum, bohužel jsme ale zápas prohrávali a nemůžeme se vymlouvat. Co se týče výkonu, tak se nemáme za co stydět, víme, že los byl krutý, s týmem, se kterým asi reálně bojujeme o páté místo, tak jsme se utkali už ve skupině, ale prostě takový je sport, tak to musíme brát,“ uzavřel Marek Onderko.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*