Čeští junioři slaví výhru nad Lotyšskem. Foto: Flickr IFF
27. 8. 2021 Reprezentace - Junioři (0) KOMENTÁŘŮ

Agresivní nástup rozhodl. Češi porazili na závěr základní skupiny Lotyšsko 12:2

 



Česká juniorská reprezentace má odehranou základní skupinu na domácím světovém šampionátu. Obhájci zlata v ní skončili na druhém místě, když dnes navázali na výhru Finska nad Slovenskem a porazili Lotyšsko poměrem 12:2. O svém vítězství rozhodli svěřenci hlavního trenéra Jaroslava Berky díky povedenému nástupu, už po deseti minutách vedli 4:0.

Začátek zápasu byl opět oboustranně aktivní, Lotyši se soupeře nezalekli a několikrát se jim povedlo prověřit branáře Jurca, na druhé straně se ale mohli spolehnout na Malcevse.

Skóre otevřel dalším povedeným projektilem Pěnička, o 22 sekund později skóroval poprvé v utkání Hanák. Češi byli nadále aktivní a za dvě minuty zvýšil na 3:0 Bachmaier. V čase 10:02 přišlo ke slovu video, na kterém polský sudí Burek bleskově zjistil, že Havlasova střela byla gólová a Česko vedlo 4:0.

Na Lotyších bylo sympatické, že utkání nezabalili, ačkoliv jeho průběh byl pro ně zatím velmi špatný a hned ve 12. minutě snížil Keiss.

Kdo čekal gólové hody, musel si nechat zajít chuť. Češi byli nadále aktivnější a více na míčku, nicméně na další gól se čekalo devatenáct minut, poté se podruhé prosadil Hanák, když využil možná mírného zmatku poté, co se obecně dalo předpokládat, že vystřelí nakonec asistující Forman.

Ve 36. minutě mohl Hanák dokončit hattrick, jenže šestá branka je v oficiálním zápise zapsána jako vlastní poté, co se bránící Lotyši nedohodli mezi sebou.

Třetí třetinu otevřel gólově Forman a Češi pokračovali v aktivitě, nicméně další branky se dočkali Lotyši: při signalizovaném vyloučení snížil Levalds, který zakončil akci 2 na 1.

Utkání bylo signifikantní poměrně vysokým počtem vyloučených, Češi navíc ukázali, že početní výhody proměnit umí. Potřetí v utkání to ukázal v 54. minutě Majer.  Soupeř na to zareagoval power play, ze které těžil také Pěnička, který přidal desátou branku a využil rozhozené obrany soupeře.

Poslední slovo ve velmi tvrdém utkání, které bude hodně dlouho cítit například Malič, měli opět Pěnička, který tak zaznamenal dva hattricky ve dvou dnech a Klápa, jehož gól potvrdilo video.

Češi tak porazili Lotyšsko a skončili druzí ve skupině A. Druhou elitní skupinu B vyhrálo Švédsko, které ve večerním duelu porazilo Švýcarsko 7:1 a v sobotu se tak českému týmu postaví v semifinále.

MISTROVSTVÍ SVĚTA JUNIORŮ 2021:

Lotyšsko – Česko 2:12 (1:4, 0:2, 1:6)
Branky: 12. Keišs (Tiltiņš), 48. Lēvalds (Lapinš) – 8. Pěnička (Forman), 8. Hanák (Majer), 10. Bachmaier (Martin Čermák), 11. Havlas (Punčochář), 31. Hanák (Forman), 36. Savins (vla.), 43. Forman (Matěj Čermák), 45. Matěj Čermák (Piskáček), 54. Majer (Matěj Čermák), 55. Pěnička (Klápa), 59. Pěnička (Klápa), 60. Klápa (Pěnička).


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*