Šimon Batkovič v utkání proti Finsku. Foto: Martin Flousek Šimon Batkovič v utkání proti Finsku. Foto: Martin Flousek
29. 8. 2021 Reprezentace - Junioři (0) KOMENTÁŘŮ

Slovenský florbal čeká velká budoucnost, věští Batkovič. Za dva měsíce v Bohemians se posunul

 



Slovenský útočník Šimon Batkovič je jedním z početné slovenské enklávy, která se v průběhu letního přestupního období vytvořila v kádru pražských Bohemians. Po posledním utkání slovenské juniorské reprezentace, která v Brně obsadila sedmou příčku, řekl, že slovenský florbal čeká velká budoucnost. Zhodnotil také své – zatím krátké – působení v Bohemians.

Slováci nakonec na turnaji udrželi příslušnost k elitní skupině, když skončili sedmí, v zápase o sedmé místo porazili Polsko. Spokojenost? „Určitě není, chtěli jsme a cílili jsme na páté místo, bohužel se nám ale nepovedl zápas s Lotyšskem. Nicméně, myslím si, že alespoň teď jsme předvedli dobré výkony a vybojovali sedmé místo,“ zhodnotil útočník Šimon Batkovič.

Ráz turnaje pro Slovensko určilo už první divoké utkání s Lotyšskem, kterému Slováci podlehli 10:14. „Myslím si, že první třetina byla vyrovnaná, ve druhé jsme soupeře jednoznačně přehráli, ale ve třetí třetině nám došly síly, protože jsme hráli na dvě formace a nechali si dát zbytečně sedm branek,“ smutnil Batkovič.

Od nové sezony bude posilou Bohemians a zahraje si tak Livesport Superligu. „Byl jsem v kontaktu s Michalem Jedličkou, znám se také s Ivanem Tomčem, nakonec přišla nabídka trénovat v Bohemians a zrodilo se to,“ popisuje svůj přesun do Prahy.

Na českého legendárního trenéra se těší. „Těším se na to, že budu mít takového trenéra. Dá se říct, že jsme v Bohemce necelé dva měsíce a už na sobě cítím, že jsem se hodně posunul. Pro mě jen dobře,“ usmívá se.

Je cestou pro Slovensko, aby se ještě více jeho hráčů vydalo na zkušenou? „Myslím si, že určitě ano. Je to něco jiného, úplně jiný sport,“ láká Batkovič.

Slovenskému florbalu věští světlé zítřky. „Myslím si, že slovenský florbal čeká jen velká a velká budoucnost. Každý rok jde dopředu a pokud se povede vytvořit dobré a profesionální podmínky, tak budeme ještě lepší,“ uzavřela nová posila Bohemians.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*