Švédové otočili duel o třetí místo a porazili Švýcary 7:6. Foto: Martin Flousek Švédové otočili duel o třetí místo a porazili Švýcary 7:6. Foto: Martin Flousek
29. 8. 2021 Reprezentace - Junioři (0) KOMENTÁŘŮ

Bronz z MS juniorů berou Švédové

 



Dlouho to vypadalo, že kolébka florbalu skončí na mistrovství světa juniorů bez medaile. Jenže pak se švédští florbalisté vzepjali, třetí třetinu vyhráli 3:0, dokonali obrat a mohou si na krk pověsit bronz. Švýcaři končí v Brně bez medaile.

Jako na houpačce to bylo v duelu dvou poražených semifinalistů. Nejprve se na začátku utkání dostali do dvoubrankového vedení Švédové. Švýcaři pak ale utkání otočili čtyřmi góly v řadě. A když na začátku druhé části Claudio Schmid zvýšil na 5:2, vypadalo to se švýcarskými šancemi solidně.

Ovšem už semifinále naznačilo, že Švédové se nevzdávají za žádného stavu. Nejprve snížili, po gólu Švýcarů na 6:3 rozjeli nátlakovou hru a konečně si začali vytvářet větší množství šancí. V 53. minutě vsítil Hannes Nyström svou druhou trefu v utkání a dostal svůj tým na kontakt.

O pár desítek vteřin později se Mattias Lövenfors položil do přihrávky Ekströma a vyrovnal. Rozhodnutí padlo 50 vteřin před koncem. Melker Hemmingberg číhal na vzdálenější straně u mantinelu, také on vystřelil z první a přízemní střela se dokutálela až do sítě. Švédové si z Brna odvezou historicky první bronz z juniorského šampionátu, doposud sbírali jen zlato (5x) a stříbro (4x).

Mistrovství světa juniorů 2021:

Švýcarsko – Švédsko 6:7 (4:2, 2:2, 0:3)
Branky: 7. Oesch (Thöni), 14. Oesch (Schmid), 18. Hasenböhler (Schmid), 20. Steiner (Fankhauser), 21. Schmid (Ott), 31. Thöni (Oesch) – 5. Nyström (Ekström), 6. Lövenfors (Hjorth), 24. Jacobsson (Nyström), 34. Nyström (Hemmingberg), 53. Nyström, 54. Lövenfors (Ekström), 60. Hemmingberg (Nyström).


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*