Matěj Pěnička bavil v Brně nejen góly, ale i následnými oslavami. Foto: Alena Zapletalová Matěj Pěnička bavil v Brně nejen góly, ale i následnými oslavami. Foto: Alena Zapletalová
29. 8. 2021 Reprezentace - Junioři (0) KOMENTÁŘŮ

Dotáhli jsme to do konce jako tým, neskrýval radost Pěnička, jenž v Brně bavil i gólovými oslavami

 



S devíti trefami na svém kontě se stal nejlepším střelcem šampionátu. Útočníka Matěje Pěničku to vyneslo až do all stars týmu mistrovství. Jeho branky ale měly přínos hlavně pro český tým, který před domácím publikem dosáhl na zlatý stupínek.

Také ve finále se Pěnička prosadil, když po střele ze střední vzdálenosti srovnával na začátku třetí části na 2:2. Češi následně díky zvládnuté koncovce zvítězili 4:3 a celý turnaj ovládli. „Pocity jsou skvělé, tvrdě jsme makali a zasloužili si to,“ usmíval se po vítězném utkání hlavní kanonýr českého týmu, který na mistrovství prezentoval svou skvělou střelbu.

„Byli jsme mistři světa v tom, že jsme to dokázali dotáhnout až do konce. Zvládli jsme to jako tým i přes všechny těžké momenty,“ vypíchl, proč se český tým na rozdíl od duelu ve skupině vypořádal s Finy vítězně.

Čeští florbalisté se na mistrovství světa vyznávali také tím, že hlasitě zpívali národní hymnu! Foto: Martin Flousek

Čeští florbalisté se na mistrovství světa vyznávali také tím, že hlasitě zpívali národní hymnu! Foto: Martin Flousek

Také Finsko ale mělo ve svém středu vynikajícího střelce. Alpo Laitila vsítil dvě branky už během úvodní části. „Po první třetině o něm ale nic speciálního nepadlo. Byla trošku naše hloupost nechat ho dvakrát jednoduše vystřelit. Pak už jsme si dali na něj i na všechny ostatní pozor,“ popsal, jak tým zareagoval na výsledkově nevydařený úvod finále.

A co byl onen faktor X, který dotáhl Čechy k obhajobě zlatých medailí? „Dva a půl roku jsme dřeli jako koně. Byli jsme v pekle a teď stojíme nejvýš,“ dodal útočník Bohemians na závěr.

Spokojený Matěj Pěnička po finálovém triumfu. Foto: Matyáš Klápa

Spokojený Matěj Pěnička po finálovém triumfu. Foto: Matyáš Klápa


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*