Matěj Havlas po prvním gólu Čechů ve finále. Foto: Martin Flousek Matěj Havlas po prvním gólu Čechů ve finále. Foto: Martin Flousek
30. 8. 2021 Reprezentace - Junioři (0) KOMENTÁŘŮ

Dvojnásobný mistr světa Havlas: Neskutečný pocit! Lidi nás hnali dopředu

 



Stejně jako Filip Forman i Matěj Havlas se stal dvojnásobným juniorským mistrem světa. Na turnaji v Brně se představil ve skvělé formě a svou hrou výrazně dopomohl českému týmu k zisku zlatých medailí. Ve finále navíc trefou v přesilovce nastartoval obrat české reprezentace.

Po zápase neskrýval velké nadšení. V Halifaxu před dvěma lety už jeden takový úspěch zažil, finále ale mělo smutnou kulisu v podobě poloprázdné haly. Teď Čechy hnaly přes dvě tisícovky fanoušků. „Jsme mistři světa v domácím prostředí. Díky těm lidem, co nás sem přišli podpořit a hnali nás dopředu, to má ještě větší hodnotu. Neskutečný pocit,“ přiznal po vítězném boji o zlato.

Češi porazili Finsko 4:3, ve skupině přitom se stejným soupeřem kvůli zpackanému závěru padli 4:6. „My jsme toho až tolik nezměnili. Spíš Finové změnili herní styl. Nevím, jestli nám to úplně hrálo do karet, ale podali jsme lepší výkon než ve skupině a přineslo to výsledek,“ porovnal obě dvě střetnutí mladý útočník střešovického Tatranu.

A klíčové body, které Česko dovedly k triumfu, viděl podobně jako jeho spoluhráči. „Důležitá byla naše soudržnost. To, jak jsme bojovali jeden za druhého. A pak fanoušci, kteří nás podporovali od začátku turnaje až do konce,“ poděkoval 19letý forvard publiku.

Havlasova šikovnost platila i na finské protivníky. Foto: Martin Flousek

Havlasova šikovnost platila i na finské protivníky. Foto: Martin Flousek


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*