Dominika Buczek vede Polsko jako kapitánka. Foto: Adam Troy Dominika Buczek vede Polsko jako kapitánka. Foto: Adam Troy
1. 9. 2021 Reprezentace juniorek (0) KOMENTÁŘŮ

Buczek jako polská kapitánka: Na čtvrté místo máme, ten tým dokáže hodně, říká po první prohře

 



Polská útočnice Dominika Buczek platí za jeden z největších talentů své generace. V Uppsale nastupuje kmenová útočnice Vítkovic na svém posledním juniorském šampionátu a svůj národní tým vede jako kapitánka. Přes úvodní prohru věří, že její tým má na to zopakovat účast v souboji o třetí místo.

První velmi důležité utkání na turnaji Polky prohrály poměrem 1:6 se Švýcarskem. „Myslím si, že to byl těžký zápas, protože pro většinu holek to bylo poprvé, co odehrály tak těžké utkání, ještě k tomu na takovém turnaji, jakým je mistrovství světa, takže to od nás bylo hodně nervózní. Ale myslím si, že s ohledem na to jsme jej zvládli docela dobře,“ nesložila v žádném případě zbraně.

Pořád totiž věří, že Polsko může zopakovat senzační úspěch z minulého juniorského šampionátu, kde bylo čtvrté. „Myslím si, že ano, ačkoliv to bude těžší. Jsem ale přesvědčena o tom, že tento tým dokáže ještě velké věci. Máme na to, máme v týmu holky, které chtějí, umí hrát a budou se zlepšovat. Půjde to,“ věří útočnice, která hraje českou ženskou extraligu za Vítkovice.

Na optimismu ji neubírá ani to, že polský tým hrál poslední zápasy před šampionátem na přelomu ledna a února minulého roku, Češkám tehdy v rámci Polish Cupu podlehl 3:12. „Bylo to těžké, ale holky pracovaly hodně i samy, což bylo složité, ale měly v hlavě, že chtějí uspět,“ popisuje Buczek.

Sama je ráda, že se šampionát nakonec uskutečnil. „Jsem moc ráda, že se hraje, protože pořád je to mistrovství světa. Pro mě osobně speciální v tom, že se jedná o můj poslední juniorský šampionát,“ připomíná.

Na turnaji také vede tým jako kapitánka. „Je to pro mě těžké, tlak je velký, je to vlastně poprvé, co jsem kapitánka, takže se pořád ještě učím. Ale jde to dobře,“ zakončila Dominika Buczek optimisticky.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*