Kristýna Lechnerová (3) sleduje souboj o míček. Foto: Adam Troy Kristýna Lechnerová (3) sleduje souboj o míček. Foto: Adam Troy
1. 9. 2021 Reprezentace juniorek (0) KOMENTÁŘŮ

Pro obránkyni to nebyl ideální zápas, ale nula vzadu je super, říká autorka hattricku Lechnerová

 



České juniorky zažily povedený vstup do světového šampionátu ve švédské Uppsale. Lotyšky porazily 16:0, k čemuž hattrickem pomohla také obránkyně Kristýna Lechnerová. Ta po utkání uvedla, že pro obránkyni to z hlediska obranné činnosti nebylo ideální, ale nula vzadu je velkým vkladem do dalšího průběhu turnaje.

V úvodním vystoupení Češky nepřipustily komplikace a s Lotyšskem si poradily poměrem 16:0. „První třetina byla od nás trochu nervózní, což je ale pochopitelné. Okoukali jsme prostředí a halu a myslím si, že v momentě, kdy jsme začali střílet branky, tak to z nás spadlo. Měli jsme velkou produktivitu, což je super,“ zhodnotila utkání kmenová obránkyně Chodova.

Sama si jako obránkyně nepřipadala v zápase úplně komfortně. „Pro obránkyni to nebyl ideální zápas, Lotyšky do nás spíše chodily brejky, ale my jsme se dobře odsouvaly a dobře si to odkomunikovaly, takže to bylo dobře odbránitelné. Nebyl to úplně zápas na prověření obrany, ale zvládly jsme to s nulou vzadu, takže super i od Viki,“ pochválila také brankářku Karasovou, autorku sedmi úspěšných zákroků.

Vychytaná nula prý pomůže celému týmu. „Určitě, do průběhu turnaje nám to ukazuje, že se můžeme opřít o gólmanky a máme v nich oporu,“ říká Lechnerová.

Sama v utkání vstřelila hattrick. Spokojenost? „Ještě by ne, ale je třeba říct, že vždy je co zlepšovat a dvě branky mi vlastně holky naservírovaly do prázdné,“ usmívala se.

Co bude nejdůležitější do dalšího průběhu turnaje? „Musíme se soustředit od zápasu k zápasu, teď budeme mít meeting a pak se zaměříme na věci, které nebyly úplně ideální,“ uzavřela Kristýna Lechnerová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*