Eliška Drbalová se svými svěřenkyněmi. Foto: Floorball In Prague Eliška Drbalová se svými svěřenkyněmi. Foto: Floorball In Prague
1. 9. 2021 Reprezentace juniorek (0) KOMENTÁŘŮ

Pomáhá to i mému vlastnímu chytání, hodnotí Drbalová zkušenost u německé reprezentace

 



Přesto, že německé juniorky již netrénuje Pavel Skazko, česká stopa z realizačního týmu této reprezentace nezmizela. Už na druhém šampionátu po sobě se o německé brankářky stará gólmanka Tatranu Střešovice Eliška Drbalová. Ta v rozhovoru pro Florbal.cz říká, že tato zkušenost následně pomáhá jejímu vlastnímu chytání.

Třiadvacetiletá brankářská jednička Tatranu Střešovice působí u německé reprezentace společně s extraligovou spoluhráčkou Annou Válkovou, ta je zase fyzioterapeutkou výběru. „Starám se v německé reprezentaci juniorek o gólmanky. Co se týče srazů, tak těch kvůli koronaviru moc nebylo, protože v Německu byla situace závažnější a byly zavřené haly, takže jsme to nyní přes léto doháněli, kdy jsme častěji jezdili do Německa i s výběrem mladších hráček a završilo to soustředění nyní těsně před mistrovstvím,“ popisuje Drbalová úskalí německé přípravy.

Jak se na své působení na mezinárodní scéně dívá z pohledu získaných zkušeností? „Zkušenost je to jak po florbalové stránce, kdy, pokud rozebíráme společně s brankářkami inkasované góly, tak mám následně pocit, že to pomáhá i mému vlastnímu chytání, protože těm situacím rozumím a umím si je sama rozebrat. Je to velmi přínosná zkušenost i po stránce jazyků,“ pochvaluje si spolupráci v širší perspektivě.

Pochopení našly obě Češky také v domovském Tatranu. „Jsem ráda, že v Tatranu nevadí má absence na tréninku, pokud máme delší delší soustředění a jinak na to mám pozitivní ohlasy, žádné negativní,“ usmála se.

U německé reprezentace pokračuje přesto, že hlavním trenérem již není dnešní hlavní trenér Panthers Praha Pavel Skazko. „Po ukončení spolupráce s Pavlem Skazkem se nás jen zeptali, jestli chceme pokračovat s tím, že oni by zájem měli. Osobně jsem měla zájem také a kývla jsem, je to skvělá zkušenost a pokračujeme beze změn dále,“ říká na konto spolupráce s novou hlavní trenérkou Antoniou Oelke.

Ambicí německého týmu je udržet se v elitní divizi. „Máme hodně mladý tým, byť některé hráčky mají zkušenosti z minulého juniorského nebo ženského šampionátu. Je to o sbírání zkušeností, hrát aktivní florbal, nebát se soupeřů na nejvyšší úrovni a chceme se také udržet v elitní skupině, kde se povedlo před pěti lety postoupit,“ přeje si Drbalová.

Německo hraje v pětičlenné skupině, čeká jej tedy porce dvou zápasů za jeden den, utkání pak hraje pouze na 3 x 15 minut. „Popravdě musím říct, že dva zápasy za den jsou velmi náročné. Jednak se hraje brzo ráno a poté později odpoledne nebo vlastně až večer. Ale jde hlavně o to, že mezinárodní zápas je obecně velmi náročný,“ hodnotí situaci. „Je možné, že to na nás bude až přespříliš, nicméně doufáme, že to zvládneme, a to také zdravotně, kdy nás tento den čeká až na závěr základních skupin. Uvidíme, je to náročné,“ uzavřela Eliška Drbalová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*