Švýcarky slaví nečekanou výhru nad Finskem. Foto: Adam Troy Švýcarky slaví nečekanou výhru nad Finskem. Foto: Adam Troy
2. 9. 2021 Reprezentace juniorek (0) KOMENTÁŘŮ

Čtyři góly z osmi střel a Švýcarky zaskočily Finky. Lepší volba pro semifinále není, krotí emoce kouč

 



Švýcarky se ve čtvrtek postaraly o největší dosavadní překvapení na juniorském mistrovství světa. Porazily totiž Finky 4:3 a míří tak za výhrou v základní skupině B, která se hraje na 3 x 15 minut hracího času. Podle hlavního trenéra Amose Coppeho si ale jeho tým stejně nevybere soupeře v semifinále. „Bude to jeden ze dvou velmi kvalitních týmů,“ říká.

Švýcarky zaskočily Finky nepříjemnou hrou a pevnou defenzívou, také byly smrtící ze svých především rychlých protiútoků. Co přesně rozhodlo? „Myslím si, že je to dobrá otázka. Soustředili jsme se na vlastní hru, s míčkem i bez něj a na to, abychom splnili náš herní plán. Ten byl očividně správný, ačkoliv na konci to bylo trochu emotivní a chaotické. Ale myslím si, že jsme odvedli dobrou práci a výsledek nás těší,“ pochvaloval si hlavní trenér Amos Coppe.

O obrazu hry asi nejlépe vypovídá následující fakt: Švýcarsko vyslalo na brankářku Kataju pouze osm střel, z toho čtyřikrát dalo branku, v první třetině dokonce statistici Kataje nezapočítali ani jeden úspěšný zákrok.

Přitom včera se Švýcarky trápily s Ruskami, se kterými prohrálo úvodní třetinu. Přišla bouřka v šatně? „Ne, to ne, už po první třetině jsme měli velkou debatu v šatně a okamžitě se nám to povedlo zlepšit. Náš přístup nebyl takový, jaký bychom chtěli nebo očekávali, ale po zápase jsme ještě tady v hale měli večeři a vše, co se ten den stalo, jsme nechali na hale. Byl konec dne, dnes je nový den,“ zůstal trenér nad věcí.

S největší pravděpodobností tak Švýcarky vyhrají skupinu, ovšem podle jejich trenéra to neznamená nějakou výraznou výhodu pro semifinále. „Oba týmy jsou opravdu dobré. Česko včera ukázalo poměrně jasně, že je tady přítomno, že je velmi dobré a že bude bojovat. Švédky jsou úřadujícími mistryněmi, myslím si, že neexistuje nějaká lepší volba. Budeme prostě čelit velmi dobrému týmu a budeme na to připraveni, jak nejlépe dokážeme,“ hodnotí poměrně lakonicky.

Největší sílu svého týmu vidí v defenzívě. „Bránění soupeře. Snažíme se analyzovat soupeře a potom na něj připravit taktiku. Třeba rozehrávky, ty vždy přizpůsobíme a samozřejmě, že vždy chceme vyhrát,“ uzavřel Amos Coppe.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*