Veronika Vobořilová (úplně vpravo) povede jako hlavní trenérka ženy Velké Británie. Foto: Florbal Vítkovice Veronika Vobořilová (úplně vpravo) povede jako hlavní trenérka ženy Velké Británie. Foto: Florbal Vítkovice
4. 9. 2021 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Trojnásobná mistryně Česka Vobořilová povede jako hlavní trenérka ženy Velké Británie

 



Zajímavé angažmá dnes vyšlo najevo ve florbalově stále ještě exotické Velké Británii. Tamní ženský národní tým totiž do kvalifikačních bojů o účast na světovém šampionátu v roce 2023 povede jako hlavní trenérka bývalá obránkyně Vítkovic či Olomouce Veronika Vobořilová. Ta v Británii dlouhodobě žije.

Velká Británie a ženský florbal, to zatím nejde příliš k sobě, nicméně v dohledné době by se to mělo změnit. Tamní federace totiž v sobotu na svém Facebooku oznámila, že obnovuje činnost ženského národního týmu, s cílem hrát kvalifikaci o světový šampionát v roce 2023, který se uskuteční v Singapuru.

Naposledy se britský národní tým pokusil kvalifikovat na mistrovství světa 2017 v Bratislavě, nicméně v Itálii všechny své kvalifikační zápasy prohrál. O pět let později jej do bojů povede jako hlavní trenérka bývalá obránkyně Vítkovic nebo Olomouce Veronika Vobořilová. „Máme opravdu štěstí, že se nám povedlo najít někoho se zkušenostmi a schopnostmi, jakými disponuje Veronika. Těší nás, že jsme se dohodli na spolupráci. Ženský národní tým je pro nás důležitý a chceme zajistit, aby byl konkurenceschopný, čehož můžeme dosáhnout dobrým trenérským vedením a náborem,“ uvedl koordinátor národních týmů Dean Smith.

Jak koordinátor naznačil, Británie se opět vydá cestou náboru hráček, podobně, jako při minulé kvalifikaci.

Samotná Veronika Vobořilová se na novou kapitolu těší. „Opravdu se těším na tuto novou zkušenost a možnost týmu nejprve pomoci zlepšit se a potom vyhrát nějaké zápasy,“ řekla bývalá extraligová obránkyně.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*