Alexander Rudd absolvoval premiéru za Sarnen a ihned exceloval. Foto: Bild - Sportfotografie Markus Aeschimann | www.markus-aeschimann.ch Alexander Rudd absolvoval premiéru za Sarnen a ihned exceloval. Foto: Bild - Sportfotografie Markus Aeschimann | www.markus-aeschimann.ch
13. 9. 2021 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Krebner skóroval při premiéře za Wiler, zazářil Pražan. Švýcarskou ligu okoření Alexander Rudd

 



Povedený debut ve švýcarské NLA! Matyáš Krebner se poprvé prosadil v dresu Wileru a jeho tým zvítězil na hřišti Churu v úvodním kole nové sezony 5:2. Třemi body se zaskvěl Martin Pražan, jenž tak dopomohl Usteru porazit St. Gallen 8:4. A jedna bomba na závěr! Alexander Rudd bude v sezoně 2021/2022 nastupovat za Astru Sarnen, otloukánka minulé sezony.

Letos to ale nejspíš tak moc platit nebude. Astra posílila svůj kádr a švédský špílmachr, který má za sebou mnoho osobních problémů, jež rovněž zapříčinily jeho jarní konec ve Storvretě, byl ihned svému celku velmi prospěšný. V duelu s Rychenbergem nastřádal hattrick a přidal jednu asistenci. Astra vyhrála 9:4 a už nyní má na svém kontě více bodů než za celý uplynulý ročník.

Matyáš Krebner, posila Wileru z Bohemians, otevřel skóre zápasu na půdě Churu už v páté minutě a odškrtl si premiérový zásah v NLA. Wiler v poklidu dovedl zápas do vítězného konce. Z favoritů zvítězil také Curych, který 14 góly roznesl Thun. Za poražené nastoupilo duo Čechů Josef Pluhař a Jan Řehoř. Druhý jmenovaný zapsal asistenci na jedinou branku svého celku.

Překvapivě na úvod sezony padl Köniz, jehož dres obléká český reprezentant Martin Kisugite. Úřadující šampion švýcarské elitní ligy prohrál těsně na hřišti Langnau 5:6. Na úvod se z výhry neradoval ani další český florbalista Lukáš Veltšmíd. Jeho aligátoři z Malans doma nestačili na Zug 4:5 po samostatných nájezdech.

Naopak pozitivně se do dalšího průběhu základní části naladil Martin Pražan. Bývalý hráč Chodov nejdřív suverénně proměnil trestné střílení a srovnal na 1:1. Ve druhé třetině pak asistoval u branky Filipa Karlssona a v závěru mu rozhodčí do oficiálních statistik zapsali i trefu do opuštěné branky, která pečetila skóre na 8:4, byť se nejspíš český hráč míčku nedotkl.

Výsledky 1. kola švýcarské ligy:

Chur Unihockey – SV Wiler-Ersigen 2:5 (za hosty KREBNER 1+0)
Tigers Langnau – Floorball Köniz 6:5
UHC Uster – Waldkirch-St. Gallen 8:4 (za domácí PRAŽAN 2+1)
UHC Alligator Malans – Zug United 4:5 po náj.
Grasshopper Club Curych – UHC Thun 14:1 (za hosty ŘEHOŘ 0+1)
Ad Astra Sarnen – HC Rychenberg Winterthur 9:4


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*