Karel Petrák zazářil i ve svém druhém superligovém utkání. Foto: FbŠ Bohemians Karel Petrák zazářil i ve svém druhém superligovém utkání. Foto: FbŠ Bohemians
17. 9. 2021 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Petrák zazářil při debutu a pak sestřelil Vítkovice! Karla jsme sledovali déle, přiznal Jedlička

 



První zápas v Livesport Superlize? Žádný problém. Útočník Bohemians Karel Petrák zapsal proti České Lípě pět bodů (3+2). O týden později se klokani postavili vicemistrům z Vítkovic. A výkon 19letého forvarda? Čtyři góly a překvapivé vítězství 7:4. Bohemka v čele s Michalem Jedličkou vytáhla další eso z rukávu. Jak se mladému hráči povede dál a jak se vlastně zrodil jeho přestup z pražských Panthers?

Do minulého týdne hrál Karel Petrák nejvýš elitní soutěž juniorů, případně národní ligu. Teď si na něj budou muset dávat pozor v celé superlize. 19letý kanonýr se totiž v prvních dvou zápasech zaskvěl v dresu Bohemians. „Všichni asi vědí, že z Bohemky po loňské sezoně odešlo dost hráčů. Někteří přestoupili, jiní skončili. A tam to celé začalo. Bedla se mi ozval s tím, že hledá hráče a že když na sobě budu makat, mám šanci si zahrát superligu,“ popsal Petrák okolnosti svého přestupu k zelenobílým.

„V té době jsem měl podobnou nabídku z Chodova a pak tam byla varianta zůstat v Panthers a postoupit s nimi do 1. ligy. Po schůzkách s trenéry jsem se nakonec rozhodl pro klokany,“ vyřešil Petrák své možnosti ve prospěch zelenobílých. Bohemians museli posílit kádr, už v průběhu minulého ročníku přišli o Cabejška s Kopeckým, po sezoně ukončili kariéru na nejvyšší úrovni Šárka s Vojtíškem a do Švýcarska odešel Krebner.

To je poměrně dost citelných odchodů, které museli klokani řešit. Bohemka v takové situaci povýší z mládeže hráče, které si sama vychovala, případně se poohlédne jinde, jako tomu je v případě Petráka. I na takový výběr má Jedlička skvělý čuch. „Samozřejmě jsme o Karlovi věděli už déle, protože působil v Praze. Potkali jsme se s jeho trenérem z Panthers Patrikem Míkou a bavili jsme se o variantě vyzkoušet ho v Bohemce. Patrik nám řekl, že by to šlo a že se jedná o šikovného kluka. A vlastně mi potvrdil, že by z něj mohl být dobrý střelec,“ dodal legendární „Bedla“ na adresu Petráka.

Kromě něj dorazila do Bohemians i početná enkláva slovenských florbalistů. A na úvod vše vychází na jedničku. Petrák zapsal proti České Lípě v úvodním kole pět bodů a Bohemians v Edenu vyhráli 10:6 „Start to byl určitě skvělý. Vděčím za to především klukům z lajny, kteří mi šance celý zápas připravovali. Díky tomu jsem i přes pomalý začátek mohl gólově pomoci týmu,“ ohlédl se 19letý forvard za prvním zápasem v zelenobílém dresu.

„To, že dává góly, pro mě překvapení není. Hraje v první pětce s Formanem, Buršíkem, Maličem a Šebkem. To znamená, že má kolem sebe dobré spoluhráče, kteří mu šance připraví,“ vysvětluje Jedlička. Co přišlo ve 2. kole, čekal asi málokdo. Bohemka doma na Vinohradech zaskočila Vítkovice a vyhrála 7:4. Petrák se blýskl dalšími čtyřmi zásahy a po dvou odehraných duelech je suverénně nejlepším střelcem Livesport Superligy.

„Je to skvělý pocit vyhrát s tak silným soupeřem, jako jsou Vítkovice. Za mě to bylo ze všeho nejvíc ubojované vítězství. Hráli jsme výborně dozadu, což si myslím, že nakonec rozhodlo,“ podělil se o své dojmy čtyřgólový střelec. Bohemians se ve 3. kole představí na půdě Hattricku Brno, bude nový objev nejvyšší soutěže pokračovat ve skvělých výkonech?


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*