Julia Suter. Foto: IFF Julia Suter. Foto: IFF
22. 9. 2021 Ženský florbal - Zahraničí (1) KOMENTÁŘŮ

Suter-Gate: Po konci v Endre měla ukončit kariéru, nakonec jde ale k největším rivalům do Churu

 



Pořádně rušno je v létě okolo švýcarské reprezentační útočnice Julie Suter. Na začátku června opustila Kloten-Dietlikon Jets, aby se připojila ke švédskému Endre, jenže po necelých dvou měsících, bez jediného superligového zápasu, její anabáze skončila s tím, že Suter již hrát nebude a rozhodla se ukončit kariéru. Nakonec je ale vše jinak, ve středu oficiálně oznámila smlouvu s Churem, největším rivalem Klotenu. Stane se tak spoluhráčkou Martiny Řepkové, Nely Jirákové a Kataríny Klapitové.

Za dva týdny oslaví Julia Suter své jedenatřicáté narozeniny, nakonec jako hráčka Churu. Původně se přitom reprezentační útočnice měla stát součástí Endre, v rámci velkého švýcarského přesunu nejlepších hráček do švédské Superligy, v srpnu pak nečekaně „ukončila kariéru.“

V Dietlikonu se přitom se Suter počítalo, 8. června ale vešlo ve známost, že také ona zamíří do Švédska a vybrala si Endre. Nicméně už devatenáctého srpna švédský celek oznámil ukončení smlouvy. „S lítostí musíme oznámit, že Julia Suter se rozhodla vrátit zpět do Švýcarska a ukončit svou florbalovou kariéru,“ oznámil na webu klubu sportovní ředitel Pelle Gabrielsson a zmínil, že Suter by měla mít zdravotní problémy.

Po dalších pěti týdnech ale její příběh nabral pořádně pikantní rozměr: Suter oznámila, že se dohodla na smlouvě s Churem, největším rivalem Dietlikonu, se kterým je již několik let na špici švýcarské nejvyšší soutěže. „Někdy se prostě všechny věci vyvinou jinak, než si myslíte,“ okomentovala svůj příchod v tiskové zprávě. „Těším se na tento mladý a talentovaný tým, doufám, že do něj dokážu přinést něco ze své rutiny a vítěznou mentalitu,“ hlásí majitelka šedesáti reprezentačních startů.

Těžko říci, jak na rozhodnutí švýcarské florbalistky reagují o 120 kilometrů severněji nebo ve Švédsku, jedno je ale jisté: už tak vyhrocený souboj dvou dlouhodobě nejúspěšnějších týmů dostal další náboj.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*