Marie Jirková velí k obezřetnosti Foto: FBC Ostrava Marie Jirková velí k obezřetnosti Foto: FBC Ostrava
22. 9. 2021 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Boleslav má první výhru. Hlavně se vyhnout baráži, velí pětibodová Marie Jirková

 



Florbalistky Mladé Boleslavi zahájily druhou sezonu v nejvyšší soutěži úspěšně. Po úvodní prohře s Chodovem si totiž v Brně vyšláply na domácí Bulldogs, kterému uštědřily vysokou porážku v poměru 8:2. Hned pěti body se o to zasloužila Marie Jirková, která oceňuje, že její tým udělal krok k vyhnutí se baráži, ale také dobře ví, že se jedná o cenné body pro boj o play off.

Už ve druhém kole je zřejmé, že toto byla důležitá bitva o cenné body pro týmy, které se jistě pokusí dostat se do play off. Bulldogs potřebují restart obecně, Boleslavi pak sezonu pokazila nákaza koronavirem po lednovém restartu soutěže. „Především to vnímáme jako důležitý krok k vyhnutí se baráži o sestup. Play-off je přeci jen ještě daleko, teď je důležité odehrát co nejvíce kvalitních zápasů a urvat další body. I tak nás ale výhra jako tým namotivovala a třeba za pár měsíců budou právě tyto body rozhodující,“ hodnotí Marie Jirková.

Svůj brankostroj rozjela Boleslav až ve druhé polovině brněnského utkání. „Myslím si, že jsme si zvykaly jak na povrch, tak na upravené lajny kvůli marodce. U pár z nás nejspíše hrála roli i nervozita, věděly jsme, že ze zápasu chceme brát plný počet bodů, ale dlouho se nám nedařilo přejít přes obranu Bulldogs,“ popisuje průběh první poloviny zápasu.

Sama v utkání zaznamenala pět bodů, když dala tři branky a na další dvě nahrála. Cítila před zápasem, že by se jí mohlo dařit? „Takhle bych to úplně neřekla. Spíše jsem byla lehce zklamaná z předchozího zápasu s Chodovem a citíla jsem, že v Brně si můžu spravit chuť. Což se mi i díky odměně za titul hráčky utkání povedlo,“ usmívá se.

Má také jasno o tom, co by mělo být největší předností Boleslavi. „Stejně jako v minulé sezoně by to měla být asi diverzita týmu. Máme pár zkušených hráček a spoustu mladých, a když všechno funguje, jak má, dokážeme podat solidní výkon,“ věří.

V dalším zápase vyzvou florbalistky Boleslavi Panthers, které zatím nebodovaly. Cítí Boleslav šanci? „Rozhodně. Už minulou sezonu jsme proti Panthers chtěly bodovat, ale bohužel nám to nevyšlo. Tento rok jsme o něco zkušenější, takže doufám, že to bude hrát v náš prospěch. Na utkání se už každopádně těšíme,“ burcuje Marie Jirková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*