Jaroslav Berka bude i v nadcházejícím cyklu spolupracovat s asistentem Janem Pazderou. Foto: Matyáš Klápa Jaroslav Berka bude i v nadcházejícím cyklu spolupracovat s asistentem Janem Pazderou. Foto: Matyáš Klápa
25. 9. 2021 Reprezentace - Junioři (0) KOMENTÁŘŮ

Šance na zlatý hattrick? Berka setrvá jako hlavní trenér juniorské reprezentace

 



Bronz v roli asistenta, zlato v roli asistenta a další zlato v roli hlavní kouče. Angažmá trenéra Jaroslava Berky u juniorské reprezentace se dá jednoduše shrnout jako velmi úspěšné. Nyní bude mít Berka šanci seznam svých úspěchů ještě rozšířit, jelikož setrvá v čele realizačního týmu i pro nadcházející cyklus. Společně s ním pokračují i kolegové Joonas Naava, Jan Pazdera a další.

„Byla to pro nás jasná volba. Trenér Berka odvádí u juniorské reprezentace dlouhodobě skvělou práci a nehovoří za něj jen výsledky korunované obhajobou zlata na domácím mistrovství světa. Řada hráčů z obou mistrovských týmů patří mezi opory superligových či zahraničních týmů a někteří si dokonce budují místo v seniorské reprezentaci. Má naši důvěru a jsme rádi, že povede se současným realizačním týmem juniory i nadále,“ řekl k prodloužení spolupráce s Berkou Václav Culka, předseda reprezentační komise.

Nový tým se sešel jen chvíli po zlatém srpnovém šampionátu. „Ještě je to hodně čerstvé. Z mistrovství jsme jeli rovnou s celým realizačním týmem na soustředění do Hostivice. Cíle si budeme nastavovat postupně. Bude to hlavně o hráčích, ale vnímám, že po tom úspěchu v Brně budou i ambice nejen hráčů, ale i celého okolí, především zlaté,“ neskrývá Berka velké ambice i pro nadcházející cyklus, jehož bude opět součástí.

Bývalý kouč sparťanského A týmu nejprve čtyři roky působil jako asistent Jiřího Jakoubka. Čeští junioři v roce 2017 vybojovali bronz a o dva roky později v Halifaxu slavili historický triumf. Letos už pod Berkovým vedením titul obhájili. První akcí nového celku bude říjnový turnaj Euro Floorball Tour v Plzni. „Je to úplně nový tým, jsou tam jiné typy hráčů a už na prvním soustředění jsme si ověřili, že nás tu budou čekat zase nové výzvy,“ dodal Berka.

REALIZAČNÍ TÝM REPREZENTACE JUNIORŮ:

Hlavní trenér: Jaroslav Berka
Asistent trenéra: Joonas Naava
Asistent trenéra: Jan Pazdera
Individuální kouč: Marek Vojta
Mentální kouč: Martin Daněk
Trenér brankářů: Tomáš Fibiger
Kondiční trenér: Jan Hejný
Fyzioterapeut: Gabriela Pecáková
Vedoucí týmu: Jakub Mudra

Úspěšný realizační tým juniorské reprezentace na MS 2021 v Brně. Foto: Matyáš Klápa

Úspěšný realizační tým juniorské reprezentace na MS 2021 v Brně. Foto: Matyáš Klápa


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*