Jan Savický v utkání proti Otrokovicím dvakrát skóroval, ale také fauloval. Foto: Flickr SOKOLI Pardubice
24. 9. 2021 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Trest: Pardubický Savický si měsíc nezahraje, trefil hokejkou protihráče. Původně potrestán nebyl

 



Pardubického útočníka Jana Savického čeká měsíc bez florbalu. Na základě podnětu Otrokovic byl potrestán za zákrok na protihráče Vlastimila Červenku, kdy jej udeřil holí do obličeje. Původně rozhodčími potrestán nebyl a hra pokračovala na začátku třetí třetiny utkání pokračovala.

Celá událost se stala bezprostředně po začátku třetí třetiny, ještě před úvodním buly se oba hráči postrkovali, domácí Savický pak následně švihem trefil protihráče Červenku holí do obličeje. „Dle názoru DK nebylo úmyslem Jana Savického trefit soupeře konkrétně do hlavy, ale vzhledem tomu, v jaké výšce byl úder florbalkou veden si Jan Savický musel uvědomovat, že s největší pravděpodobností právě hlavu soupeře zasáhne. V tomto případě byl úder veden vyšší intenzitou a florbalka zasáhla oblast obličeje, kde může zásah florbalkou lehce způsobit zranění. Takové zákroky mohou být zdraví nebezpečné a do florbalu nepatří. V tomto případě k vážnějšímu zranění Vlastimila Červenky nedošlo a ten byl schopen utkání dokončit,“ píše se v rozhodnutí Disciplinární komise.

Rozhodčí zápasu Martin Both s Vladimírem Černínem v utkání Jana Savického nepotrestali, z dostupných závěrů je očividné, že minimálně Both sledoval bezprostředně po rozehrávce míček a k zákroku tak stál vlastně zády. Od delegáta utkání pak dostali podprůměrné hodnocení 5.


Inkriminovaná pasáž začíná zhruba v čase -38:35

Disciplinární komise pak Savickému vyměřila měsíční distanc, přijít by tak měl o šest utkání, nastoupit může do duelu 10. kola Livesport Superligy proti Liberci.

Třiadvacetiletého Savického trest zastaví v dobře rozjeté sezoně, celkem si zatím připsal 4 kanadské body, dvěma brankami korigoval také prohru Pardubic s Otrokovicemi. Své spoluhráče nebude moci podpořit ani z lavičky, má totiž zákaz působit v Livesport Superlize jako člen týmu.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Ferda napsal:

    Klidně bych ho osolil na víc zápasů. A pokud se v půlce může odvolat, bude to působit komicky. Tohle ve florbale nechceme.
    PS: Označení času videa nešlo napsat horší formou 🙂

    • Petr 2 napsal:

      Také bych to viděl na víc. Cpe se před rozehrou na soupeřovu polovinu, když ho protihráč odtlačí, dá mu tam zadek a vzápětí máchne holí do výšky, aniž by se díval. Musel si být vědom co dělá. Evidentně byl přemotivován a neunesl emoce při zcela banální herní situaci, navíc bez balonku. Nekontrolované a nebezpečné.

Napsat komentář

*