Krister Savonen. FOTO: Flickr IFF
24. 9. 2021 Finsko (2) KOMENTÁŘŮ

Horor ve Finsku: Šlágr mezi Oilers a Classicem se nedohrál pro zranění Savonena. Má otřes mozku

 



Byl to zápas, na který se na začátku sezony těšilo celé florbalové Finsko, vždyť zápasy mezi Oilers a Classicem nabízejí to nejlepší. Tak tomu bylo také v pátek, až do času 33:10. Tehdy totiž hostující Krister Savonen neustál souboj u mantinelu a v pádu hlavou narazil do zdi. Utkání bylo po diskusi obou týmů ukončeno, Savonen by ale neměl být v ohrožení života: podle sociálních sítí SC Classic je při vědomí a komunikuje.

Bylo to skvělé utkání, které za 33 minut hry nabídlo hned 10 branek a stav byl vyrovnaný 5:5. V čase 33:10 šlo ale vše stranou: hostující hvězda Krister Savonen, sedmadvacetiletý obránce Classic a finského národního týmu totiž dle dostupných informací neustál souboj u mantinelu s Markusem Markkolou, ve kterém byl postrčen proti zdi.

I s ohledem na téměř žádné výběhové zóny v hale Tapiola Savonen upadl a hlavou narazil přímo do zdi. Utkání bylo přerušeno, Savonen odvezen do nemocnice a rozhodlo se, že zápas se v pátek nedohraje.

Největší obavy ale večer rozptýlily sociální sítě florbalových gigantů z Tampere. „Kristerův stav je stabilizovaný, má otřes mozku, ale ještě večer bude propuštěn,“ oznámil SC Classic.

Vypadá to, že toto drama naštěstí skončilo dobře.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • trener napsal:

    není to tak dávno co byl vážně zraněn a skončil v nemocnici hubálek z vítkovic. dg.prasklý druhý krční obratel, podle všeho se tak tento hráč ocitnul na samém rozhraní důsledků v podobě ochrnutí nebo dokonce fatálního konce. léčba – korzet, 3měsíční rehabilitace. nezaznamenal jsem žádnou reakci, žádný komentář, žádné varování…

  • Martin napsal:

    https://www.youtube.com/watch?v=E75VEbF5yxc

    Čekal jsem nějaký brutální zákrok a dlouhý let na zeď. Jsem dost překvapen z toho, že ve Finsku je možné hrát v hale, kde je „zeď“ tak blízko od mantinelu ….

Napsat komentář

*