Australské národní týmy se světových šampionátů nezúčastní. Foto: IFF Australské národní týmy se světových šampionátů nezúčastní. Foto: IFF
28. 9. 2021 Mistrovství světa (0) KOMENTÁŘŮ

Šampionáty bez Austrálie a Japonska, nahradí je například Filipíny. Neočkované čeká testování

 



Florbalové světové šampionáty byly oficiálně potvrzeny. Ve švédské Uppsale se tedy nejprve odehraje od 27. listopadu ženský šampionát, mužský pak začne v Helsinkách 3. prosince a obě akce se tak budou překrývat. Obou šampionátů se nezúčastní kvalifikované týmy Austrálie a Japonska, které byly nahrazeny.

Oba šampionáty se budou hrát se šestnácti týmy, které jsou rozděleny do čtyř skupin po čtyřech. Z původně kvalifikovaných týmů se nebudou moci zúčastnit obou šampionátů celky Austrálie a Japonska.

Mezinárodní florbalové federaci se ale povedlo zajistit náhradu poté, co na základě rankingu, kontinetnálních kvót a diskuse oslovila vždy několik národních federací. Mužský šampionát si tak zahrají reprezentace Estonska a Filipín.

Ženský světový šampionát se pak nově týká Itálie a Thajska.

Mezinárodní florbalová federace také zveřejnila podmínky ohledně očkování a testování proti viru COVID-19. Všichni hráči a členové realizačních týmů musí mít buď dokončené očkování anebo musí předložit PCR test, na který jsou povinni chodit každé tři dny po dobu turnaje.

Povinnost dokončeného očkování platí také pro všechny představitele Mezinárodní florbalové federace, ve Finsku pak také pro všechny, kteří se šampionátu chtějí zúčastnit jako dobrovolníci.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*