Jaroslav Berka na tréninku české reprezentace juniorů. Foto: Alena Zapletalová, Český florbal Jaroslav Berka na tréninku české reprezentace juniorů. Foto: Alena Zapletalová, Český florbal
29. 9. 2021 Reprezentace - Junioři (0) KOMENTÁŘŮ

Nově složené juniory čeká první prověrka

 



Pomalu doznívají oslavy ze srpnového světového šampionátu, na kterém čeští junioři před zraky domácích diváků získali zlato, a do boje se pustí zbrusu nová skupina mladých talentovaných florbalistů. Kouč Jaroslav Berka, jenž bude u juniorské reprezentace pokračovat, vybral 22 hráčů.

Ti se představí v polovině října v Plzni, kde se juniorský národní tým v rámci Euro Floorball Tour utká postupně se Švýcarskem, Švédskem a Finskem. Ve výběru jsou čtyři hráči z Vítkovic, tři hráči ze střešovického Tatranu a tři hráči ze Sparty.

„Je to pro nás první zápasová akce a jsme zvědaví, jak se hráči popasují s mezinárodní úrovní,“ uvedl kouč Berka. „Hráči kvůli covidu nehráli a v superligových oddílech začali hrát až teď. Spousta z nich má nastavené určité role v klubech a my chceme vidět, jaká bude jejich výkonnost v porovnání s mezinárodním florbalem,“ zmínil trenér reprezentace dopady přerušení soutěží.

Nominaci dostal také Filip Nerad z Hradce Králové, Jakub Faksa z mládežnického týmu Storvrety nebo Jaroslav Petrák z Panthers, bratr kanonýra Karla Petráka, jenž letos ve velkém stylu vletěl do Livesport Superligy. Nákup vstupenek na domácí turnaj EFT, který se odehraje v plzeňské hale Lokomotiva, je možný přes síť Ticketportalu.

Nominace reprezentace juniorů:

Brankáři: Viktor Hejna (Sparta Praha), Daniel Jukl (Česká Lípa).

Hráči v poli: Vojtěch Bílek (FbŠ Bohemians), Jakub Bohuslávek (Kanonýři Kladno), Filip Eliáš, Šimon Vavroušek, Lukáš Macháček (všichni Tatran Střešovice), Jakub Faksa (Storvreta IBK/ Švéd.), Martin Gattnar, Ondřej Jankovský, Adam Palčinský, Adam Zubek (všichni 1. SC Vítkovice), Daniel Chatrný, Adam Mikoláš (oba FBC Ostrava), Lukáš Kafka (Florbal Chodov), Adam Kuchynka, Jakub Mühlfait (oba Sparta Praha), Martin Ležatka, David Ležatka (oba Panthers Otrokovice), Filip Nerad (FbC Hradec Králové), Jaroslav Petrák (Panthers Praha), Filip Smutný (FBC Liberec).

Program reprezentace juniorů na EFT v Plzni:

15. 10., 10:00 Česko – Švýcarsko
16. 10., 12:30 Česko – Švédsko
17. 10., 15:00 Česko – Finsko


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*